Institut Ramon LLull

Palau Digital emet en directe el Magnificat de Bach amb el Cor de Cambra del Palau

Música.  BARCELONA, 09/12/2020

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Vespres d’Arnadí, les sopranos Elionor Martínez Lara i Maria Pujades Seguí, el contratenor Daniel Folqué, el tenor Jorge Navarro-Colorado i el baix Oriol Mallart va enregistrar el Magnificat de Bach a la Sala de Concerts del Palau, sota la batuta de Xavier Puig, director principal del Cor.




 

El 9 de desembre, a les 20 h, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Vespres d’Arnadí, les sopranos Elionor Martínez Lara i Maria Pujades Seguí, el contratenor Daniel Folqué, el tenor Jorge Navarro-Colorado i el baix Oriol Mallart va enregistrar el Magnificat de Bach a la Sala de Concerts del Palau, sota la batuta de Xavier Puig, director principal del Cor. El concert, amb les entrades exhaurides, es va poder seguir en directe i gratuïtament a través de palaudigital.cat en una retransmissió que va comptar amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. Aquesta producció audiovisual amplia els enregistraments protagonitzats pels cors de la casa disponibles a la plataforma digital del Palau de la Música Catalana.

 

Cal recordar que l’estrena del Magnificat a l’Estat espanyol va tenir lloc al Palau l’any 1908 interpretat per l’Orfeó Català, amb motiu dels concerts inaugurals de l’edifici. Després d’aquelles audicions, el mateix Orfeó va anar oferint al públic del Palau altres grans obres bachianes, inèdites fins aleshores a casa nostra, com la Missa en Si menor o la Passió segons sant Mateu. Tal com explica Pere Andreu Jariod al programa de mà, “el Magnificat és una de les peces més festives compostes per Bach, amb un inici i un final esclatants, i una de les poques obres del compositor amb text en llatí. Pensada per a cinc solistes vocals, és una de les millors versions (la millor?) que mai cap compositor hagi fet sobre el text del Magnificat, la pregària que reprodueix les paraules d’alegria que Maria dirigeix a Déu després de saber que serà la mare de Jesucrist”.

 

Abans d’aquesta cèlebre obra s’oferirà l’“Obertura”, el solemne fragment inicial de la Tercera Suite per a orquestra, una obra coneguda sobretot per la famosa “Ària” (però només instrumental), una de les peces més recordades de Bach. I també se n’interpretarà la Cantata núm. 36, pensada per al primer diumenge d’Advent, el temps litúrgic que prepara el Nadal. Aquesta és una de les dues-centes cantates religioses de Bach que han arribat fins als nostres dies. Una música plena de detalls i matisos, de diàlegs entre veus i instruments.

 

Podeu consultar aquí el programa de mà del concert.

 

 

 

 

el Magnificat és una de les peces més festives compostes per Bach, amb un inici i un final esclatants, i una de les poques obres del compositor amb text en llatí. Pensada per a cinc solistes vocals, és una de les millors versions (la millor?) que mai cap compositor hagi fet sobre el text del Magnificat

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"