Institut Ramon LLull

“L’obrador dels prodigis” de Sílvia Tarragó i Christian Escribà es publica en alemany

Llengua.  Berlín, 11/12/2020

“L’obrador dels prodigis” publicada en català per Columna Edicions ha estat traduïda a l’alemany per Ursula Bachhausen. L’obra de Christian Escribà i Sílvia Tarragó ha estat publicada amb el títol “Die Bäckerei der Wunder” per Heyne Verlag. 

 




L’obrador dels prodigis se situa a la Barcelona del 1947 per mostrar-nos, a través de la seva protagonista, l’Alba, la història de l’emblemàtica pastisseria Escribà i de la Barcelona de postguerra. L’Alba, que acaba de començar a treballar de cuinera per a una família benestant del passeig de Gràcia, mostra ben aviat un talent que va més enllà del gust i la presentació. Els plats de l’Alba són peces d’art que transmeten la seva pròpia essència, sensitiva i creativa, i fan canviar l’estat d’ànim de qui els tasta. Des del seu naixement, a més, sembla que la seva vida està lligada de manera misteriosa a l’obrador de la pastisseria Escribà i, així, la màgia del dolç anirà obrant els seus propis miracles.

Christian Escribà, fill d’Antoni Escribà, conegut com el “mag de la xocolata”, i pertany a la quarta generació dels pastissers Escribà, que va començar el 1906 a la Gran Via de Barcelona. És conegut pels seus sorprenents pastissos, així com també per ser el mestre del caramel i creador dels Candy Glam Rings, que s’han venut a setze països diferents. Ha estat reconegut com a Millor Pastisser d’Espanya per l’Acadèmia Espanyola de Gastronomia, és membre de l’Académie Culinaire de France i ambaixador de la marca Chocovic, pertanyent a la primera firma mundial de xocolates, Barry-Callebaut. En l’actualitat s’ocupa, juntament amb la seva dona, Patricia Schmidt, de les tres pastisseries Escribà a Barcelona, les quals son un referent del món pastisser, així com del centre formatiu de pastisseria, l’Escribà Academy.

Sílvia Tarragó és coneguda com a autora de la saga juvenil Top Fairies. El 2008 va guanyar el Premi de Narrativa Juvenil de la Vall d’Uixò per la novel·la La veu del roure. També ha escrit el llibre de relats Ciutats de l’impossible i el 2016 va publicar la seva primera novel·la d’adults, Temps de llum, la qual té lloc a la Barcelona dels anys quaranta als noranta. Inspirada per la tasca de llibretera, la qual va desenvolupar durant catorze anys, el 2018 Tarragó va publicar la novel·la L’amor i la lectura.

Lectura i presentació a Alemanya 
Christian Escribà I Sílvia Tarragó presentaran la novel·la al públic alemany, en un acte en línia organitzat per la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Alemanya. L’acte será al gener i estarà moderat per la Delegada de la Generalitat a Alemanya, Marie Kapretz. 

Dilluns 18 de gener, a les 18 hores 

https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/delegacions_govern/alemanya/inscripcio/20210118-jornada

 


 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"