Institut Ramon LLull

Jazz I Am 2020 serà en línia i accessible per tothom

Música.  BARCELONA, 03/12/2020

Arriba la segona edició del JAZZ I AM, que se celebra del 9 a l’11 de desembre de 2020 en format digital. El meeting acull demostracions, conferències, tallers, sessions de reunions amb professionals i presentacions de projectes.




La presentadora, guionista i actriu Elisenda Bassas és l’encarregada de presentar les diferents activitats. En aquesta edició, els concerts es retransmeten des del Milà Jazz Club. Com a novetat, tots els interessats podran assistir al meeting de manera gratuïta i només hauran d’acreditar-se a la web de JAZZ I AM.

Del 9 a l’11 de desembre de 2020 se celebra la segona edició del JAZZ I AM Barcelona International Jazz Meeting, organitzat pel Taller de Músics, inicialment prevista per al 25,26 i 27 de març i que es va ajornar a causa de la situació d’emergència sanitària. Per aquest mateix motiu, s’ha adaptat al format en línia i així continuar complint els seus objectius: impulsar aliances entre professionals de la música, contribuir a la internacionalització dels projectes d’artistes de l’escena jazzística nacional i, a la vegada, crear un espai d’intercanvi i reflexió. Els assistents poden participar en conferències, tallers, sessions de reunions ràpides (speed meetings) i presentacions de projectes, així com presenciar onze espectacles.

Les conferències i els tallers tractaran temàtiques diverses com els programes d’internacionalització i intercanvis per a artistes, les eines pràctiques per a promocionar i difondre projectes musicals, els criteris de programació o tendències actuals en el món del jazz. També es desenvoluparan presentacions de projectes que destaquen pel seu impacte en la societat i en la indústria musical. Els continguts tenen present la situació actual i els escenaris de futur que dibuixa la COVID-19. D’altra banda, es poden veure les actuacions d’onze grups en format showcase, que van ser triats per un jurat constituït per professionals nacionals i internacionals del sector, entre les 235 propostes rebudes. L’adaptació al format digital i el canvi de data han suposat alguns canvis en les bandes seleccionades i anunciades al març. Finalment, els showcases de JAZZ I AM 2020 són: Carlos Sarduy Quintet, Lluïa Rei Trio, Magalí Datzira, Mark Aanderud Trio, Max Villavecchia Trio, Nanjazz, Pablo Rodríguez & Humberto Ríos, Pere Bujosa Trio, Smack Dab, Tàlveg i The Santiago Acevedo Ensemble.

Pel que fa als espais de trobada entre programadors, managers i artistes, anomenats speedmeetings, comptaran amb la participació de figures com Steve Mead, director artístic del Manchester Jazz Festival (Regne Unit), Ábel Petneki, director del Budapest Music Center (Hongria), Barak Weiss, director del Tel Aviv Jazz Festival (Israel), Josh Grossman, director artístic del Toronto Jazz Festival (el Canadà) i Daniel Atkinson, president de Western Jazz Presenters Network i Athenaeum Jazz (EUA).

L’activitat paral·lela OFF JAZZ I AM presenta el concert d’Irene Reig Trio el dijous dia 10.  Per part seva, l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya organitza una taula rodona i retransmet la seva gala de premis anual.

Com a novetat d’aquesta edició en línia, i amb la voluntat d’acostar el món del jazz a més persones, l’acreditació a l'esdeveniment és gratuïta.

 

JAZZ I AM

JAZZ I AM va néixer l’any 2019 amb diversos objectius: millorar la promoció i la professionalització de la indústria de creació musical del jazz internacional; fomentar la internacionalització de la cultura ampliant les oportunitats de músics emergents de l’escena del jazz nacional; crear un espai d’intercanvi per a desenvolupar col·laboracions entre professionals locals i internacionals; fomentar la modernització del sector a través de noves eines de treball i coneixement sobre oportunitats per a finançar, difondre i promocionar projectes musicals de diferents tipus (festivals, sales i clubs, escoles de música, grups, artistes, etc.); i estimular la participació del sector privat connectant marques i patrocinadors vinculats al jazz i a la música en general amb professionals internacionals i locals.

L’Institut Ramon LLull col·labora en concepte de la gestió de les despeses derivades del servei d'enregistrament en línia i difusió en streaming de 5 concerts de la programació virtual del Jazz I Am i de l’organització de tres sessions de reunions professionals a porta tancada amb 7 programadors internacionals.

 

 

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"