Institut Ramon LLull

“Fairfly”, del dramaturg català Joan Yago García, es podrà gaudir en línia fins al 12 de desembre

Escèniques.  En línia, 24/11/2020

El teatre La Licorne de Montreal ofereix per primera vegada una peça teatral a través del seu web amb Fairfly, de Joan Yago Garcia, traduïda al francès per Elisabet Ràfols i Maryse Warda. La Manufacture i Pixcom, productores de l’espectacle, han enregistrat la peça en vídeo, que estarà a disposició del públic fins al proper 12 de desembre. Els espectadors tindran accés a l’obra durant 72 hores a partir del moment en què hi accedeixin per primera vegada.




Interpretats per Mikhaïl Ahooja, Sonia Cordeau, Simon Lacroix i Raphaëlle Lalande, quatre amics a la trentena veuen el futur de les seves feines en risc a causa de retallades a l’empresa on treballen. La notícia els trasbalsa tant que es mobilitzen fins al punt de retornar a una antiga idea: crear la seva pròpia empresa. A partir d’aquesta premissa, Fairfly qüestiona les motivacions que els empenyen a llançar un negoci i exposa amb molt d’humor el desajust entre el somni inicial i la realitat en una comèdia satírica dinàmica i desenfrenada.

Malgrat haver estat projectada a la cartellera de La Licorne del 10 de novembre al 12 de desembre, les restriccions sanitàries del Quebec no han permès l’estrena de l’obra, però en canvi han obert les portes a un nou format en línia per trobar-se igualment amb el públic. El pas del teatre a les pantalles de casa ha donat lloc a una peça que es fa molt còmoda de veure gràcies a la feina en escenografia de la mà de Ricard Soler Mallol i la direcció fílmica enfocada especialment en la gestualitat i l’expressió dels protagonistes, de Julien Hurteau.

Nascut a Barcelona el 1987, Joan Yago Garcia és graduat en direcció escènica i dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona. Autor de nombroses obres que li han merescut el reconeixement de la crítica catalana, el dramaturg ha rebut els premis Adrià Gual per La nau dels bojos (2012) o el Quim Masó per Bluff (2014), entre d’altres. Fairfly, escrita el 2017 i estrenada amb la companyia La Calòrica, ha rebut el premi Butaca al millor text dramàtic i al millor espectacle de petit format. La versió final de l’obra, de 2019, ha estat traduïda al francès per Elisabet Ràfols i Marise Warda, i es representa per primera vegada a l’Amèrica del Nord.

 

Fairfly

Del 10 de novembre al 12 de desembre

Durada de l’espectacle: 1h15

 

Producció: La Manufacture i Pixcom

Text: Joan Yago García

Idea original: La Calòrica

Traducció: Elisabet Ràfols i Maryse Warda

Posada en escena: Ricard Soler Mallol

Amb Mikhaïl Ahooja, Sonia Cordeau, Simon Lacroix i Raphaëlle Lalande

 

Per a més informació, feu clic aquí.

 


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"