Institut Ramon LLull

Éditions Hispaniques publica 2 volums sobre cultura i literatura catalanes

Literatura.  PARIS, 02/12/2020

Publicades dues compilacions de recerca al voltant de la cultura i la literatura catalanes: Barcelona 70’s – Antifranquisme & contreculture i Poesia experimental. Poètiques, crítica i recepció. L’una des de la transformació i les lluites ideològiques i culturals de la capital catalana al final de la dictadura i l’altra des de la constitució del domini poètic experimental, les dues compilacions recullen l’efervescència i la multiplicitat de manifestacions culturals a partir del final del franquisme. Disponibles a la botiga en línia d’Éditions Hispaniques.




Barcelona 70’s - Antifranquisme & contreculture

El març del 2019, un simposi celebrat a la Universitat Sorbona va reunir investigadors al voltant dels complexos anys setanta, tant en el pla històric com en el literari (novel·la, teatre, poesia) i l’artístic (fotografia, cinema, arts visuals). Aquest entrecreuament de visions va permetre posar en perspectiva de manera multidisciplinària la proliferació d'aquests anys de canvis que renovaren profundament l’imaginari de la capital catalana.

Organitzades pel CRIMIC (Centre d'Interdisciplinary Research on the Iberian Worlds), les jornades van tenir lloc com a segona part de la conferència Entre Caputxinada & Gauche divine, Barcelona 60's, celebrada el 2016 i centrada en la lluita antifranquista i la protesta dels moviments socials que travessen l’Europa dels seixanta.

Editat per Jacques Terrasa, Mònica Güell i Nancy Berthier, el volum recull les contribucions de fins a vint investigadors i especialistes. Més informació i comanda en línia, aquí.

 

Poesia experimental. Poètiques, crítica i recepció.

En els darrers anys, el grup Poció, Poesia i Educació, de la Universitat de Barcelona, ​​i el CRIMIC també han organitzat diverses activitats al voltant de la poesia experimental catalana. En aquesta ocasió, Marc Audí, Glòria Bordons i Lis Costa presenten un volum fruit del diàleg entre els camps acadèmic i creatiu quant a la poesia experimental als àmbits català, espanyol i internacional.

Des de les darreres dècades del segle XX, les pràctiques poètiques han experimentat un alliberament de formes i una renovació temàtica. Aquest poder creatiu ha tingut un impacte directe en la crítica del gènere, que ha forçat encara més onades de ruptura. “Experimental” ha estat un terme prou popular per descriure aquestes tendències, tot i que no és l'únic. El visual, el so, la performance i el públic són d’altres constants en aquest camp divers, que ha aconseguit mantenir actives les tensions creatives fins als nostres dies. Més informació i comanda en línia, aquí.

 

Barcelona 70’s - Antifranquisme & contreculture

Direction de Jacques Terrasa, Mònica Güell i Nancy Berthier

Éditions Hispaniques

2020

 

Poesia experimental. Poètiques, crítica i recepció.

Direction de Marc Audí, Glòria Bordons i Lis Costa

Éditions Hispaniques

2020

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"