Institut Ramon LLull

El Llull i la Xarxa de Cases de la Música creen un cicle en línia de discs comentats

Arts.  BARCELONA, 03/11/2020

Totes les audicions, que es celebraran de manera quinzenal, es podran seguir en línia a través de la pàgina web de Cases de la Música.




L’Institut Ramon Llull i la xarxa de Cases de la Música s’alien i engeguen un nou projecte de manera conjunta: el cicle ‘Sessions LP’, audicions que tenen com a objectiu repassar i redescobrir alguns dels treballs discogràfics més emblemàtics del nostre panorama musical. Unes sessions que es realitzaran cada dues setmanes i en format digital.
 
Aquest cicle es desenvoluparà durant aquest curs 2020/2021 i oferirà dues línies complementàries. D’una banda, trobarem les Sessions LP Llull, una sèrie d’audicions a les quals es comentaran els discs més emblemàtics en llengua catalana, tot i que seran els propis autors els encarregats de guiar-nos a través de les seves obres. El 3 de novembre comença la primera jornada, que es podrà seguir online, a partir de les 19.00h: ‘Poemes per no tornar’, de Valtònyc. Sessió a la que seguirà el 10 de novembre a la mateixa hora, ‘Bed & Breakfast’ (2009) comentat pel mateix Joan Enric Barceló d’Amics de les Arts. Però aquests no seran els únics artistes convidats, ja que en les següents setmanes es podrà gaudir de les xerrades de Gemma Polo (Roba Estesa), Clara Fiol (Marala), Maria Jaume, Flora Sempere (El Diluvi), Mireia Vives (Ovidi4), Arnau Tordera (Obeses) i Xavi Sarrià (Obrint Pas). Aquestes particulars conferències es posaran a l’abast dels seguidores de Cases de la Música, i dels estudiants i professors de les universitats de XarxaLlull (xarxa formada per més de 140 universitats d'arreu del món que imparteixen estudis de llengua i cultura catalanes).
 
D’altra banda, tindrem les Sessions LP Cases de la Música, audicions comentades per reconeguts músics i professionals del sector musical, i a les quals es revisaran alguns dels clàssics més importants de la història del rock i la música popular. I entre els treballs discogràfics que podrem redescobrir aquesta temporada, trobem ‘Favourite Worst Nightmare’ d’Arctic Monkeys amb Cala Vento; ‘Never Mind The Bollocks’ de Sex Pistols amb Lluís Costabella; ‘Les Marquises’ de Jacques Brel a càrrec d’Anna Roig; ‘Blood Sugar Sex Magik’ dels Red Hot Chili Peppers amb Miki Santamaría; ‘Pet Sounds’ de Beach Boys amb Núria Bòtia; ‘What's Going On’ de Marvin Gaye explicat per Lalo López; i ‘Disintegration’ de The Cure a càrrec de Marc Clos.

 

Enllaç xerrades: https://casadelamusica.cat/index.php/formacio/formaciolivestreamings

 

 

 

 

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"