Institut Ramon LLull

Camera Musicae estrena una plataforma digital d’emissió en directe

Música.  Barcelona, 16/10/2020

L’OCM Digital Hall permetrà la visualització dels tres concerts simfònics de l’orquestra en streaming des del Palau de la Música Catalana.




Després de mesos treballant intensament, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) posa en marxa el projecte OCM Digital Hall, una nova plataforma digital que permetrà la visualització dels concerts de l’orquestra en streaming des del Palau de la Música Catalana, en amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull.

Els enregistraments comptaran amb una estètica molt acurada, l’ús de càmeres i òptiques cinematogràfiques i d’un so d’alta qualitat, punts que permetran que s’accentuï l’actuació en directe amb una qualitat d’imatge cristal·lina. L’OCM Digital Hall suposa una nova manera de gaudir de concerts simfònics, com mai abans s’havia mostrat.

L'OCM va ser fundada l’any 2006 i, des d’aleshores, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic per la seva tasca de divulgació de la música clàssica en sectors molt diversos, prestant especial atenció al públic melòman i jove. Ha actuat en sales com el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l’Auditori de Barcelona, l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, l’Auditorio de Saragossa, el Palacio Euskalduna de Bilbao, el Palau de les Arts de València i l’Auditorio Víctor Villegas de Múrcia, entre d’altres.

Des del seus inicis, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2017-18 el mestre Salvador Mas n’és el principal director convidat. L’OCM va iniciar la temporada 2009-10 el seu projecte de residència a l’Auditori del Tívoli del Vendrell, vigent en l’actualitat. Tot i realitzar la seva activitat principalment a Catalunya, l’OCM també actua de manera periòdica arreu de l’estat i ha realitzat gires de concerts a Alemanya, Suïssa i la República Txeca.


Obres programades

Centenari de l’Orquestra Pau Casals
17 d’octubre (12h) ·
Repertori
J. S. BACH: Suite en Re
R. SCHUMANN: Concert per a violoncel en La menor, op. 129
W. A. MOZART: Simfonia núm. 40
Intèrprets
Pau Codina, violoncel
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Salvador Mas, director

Rachmaninov 2 & Brahms 4
7 de novembre (12h)
Repertori
S. RACHMANINOV: Piano Concerto Nº2, Op 18
J. BRAHMS: Simfonia Nº4, Op 98
Intèrprets
Iván Martin, piano
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Concert per a violí de Beethoven
12 de desembre (12h)
BEETHOVEN: Violí Concerto, Op 61
SCHUBERT: Simfonia Nº4, D. 47 “tràgica”
Intèrprets
Alexandra Soumm, violí
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Andrea Marcon, director

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"