Institut Ramon LLull

La literatura catalana serà present al Festival Internacional de Literatura de Buenos Aires

Literatura.  BUENOS AIRES, 16/10/2020

Llucia Ramis, Jordi Puntí i Pep Montserrat participen al certamen que se celebrarà durant els dies 16 i 24 d’octubre.




Arrenca una nova edició del Festival Internacional de Literatura de Buenos Aires (FILBA), que enguany, s’uneix amb la mostra infantil FILBITA. Aquest any s’ha preparat un programa totalment digital on s’hi troben performances, concerts, converses, tallers, entrevistes, podcasts, classes obertes, entre altres i on també compta amb la participació de més de 140 autors internacionals i nacionals. Totes les activitats es duran a terme mitjançant la plataforma Youtube i l’enllaç per accedir-hi es trobarà el mateix dia que s’emeti l’acte en directe.

El Llull col·labora amb el festival arran de la invitació d’honor a la fira del Llibre de Buenos Aires 2019. La institució treballa en la creació d’una xarxa de contactes amb el sector editorial internacional (editors, traductors, agents literaris, institucions culturals, fires, festivals), amb la finalitat de facilitar la promoció a l’exterior de l’obra dels autors en llengua catalana.

 

Llucia Ramis (Palma, 1977) és periodista i escriptora. Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, treballa al diari La Vanguardia i col·labora a Catalunya Ràdio i RAC1. El 2010 l’Obra Cultural Balear li va atorgar el Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel per la seva labor en el camp de l’animació cultural i el 2013 va rebre el Premi Time Out al creador de l’any. És autora de les novel·les Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys (Columna, 2008), Egosurfing (Destino, 2010; Premi Josep Pla) i Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes (Columna/ Libros del Asteroide, 2013). Les possessions va suposar-li el Premi Llibres Anagrama de Novel·la el 2018. Ha participat en els reculls col·lectius Odio Barcelona (2008), Matar en Barcelona (2009), Gira Barcelona (2016) i Risc (2017), entre d'altres.

Jordi Puntí (Manlleu, 1967) és autor de diversos llibres de relats molt celebrats tant per la crítica com pel públic, com Pell d’armadillo (1998) i Animals tristos (2002). Amb Maletes perdudes, la seva darrera novel·la, ha guanyat el premi Lletra d’Or i el Premi Llibreter, entre d’altres. L’obra ha estat traduïda a l’alemany, l’anglès i el francès. Com a traductor, ha treballat per a diverses editorials, com Edicions 62, Quaderns Crema o Columna Edicions, traduint l'obra d'autors com Paul Auster, Daniel Pennac o Amélie Nothomb.

Pep Montserrat (Monistrol de Montserrat, 22 de desembre de 1966) És un il·lustrador català resident a Barcelona. Compatibilitza la seva professió principal amb la docència. Entre els reconeixements més destacats que ha rebut al llarg de la seva carrera destaquen el del Ministeri de Cultura l'any 1995, el Catalònia l'any 1997 i el Junceda els anys 2004 i 2009. A més, de l'any 2006 al 2011 els seus treballs van formar part de l'exposició anual de la Society of Illustrators de Nova York, on l'any 2008 van atorgar-li el Certificate of Merit. En la seva trajectòria també hi destaca la seva participació en el programa infantil de TV3 Una mà de contes, on hi ha col·laborat en diverses ocasions.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"