Institut Ramon LLull

El Llull participa en l’edició digital de la Fira de Frankfurt

Literatura.  Frankfurt, 14/10/2020

Aquest dimecres 14 d’octubre comença una de les fires més rellevants del món del llibre, enguany totalment digital i sota el lema “Signals of Hope: New Perspectives for a Stronger Future”




La Fira de Frankfurt arrenca aquest dimecres 14 d’octubre en una edició que se celebrarà en línia de manera excepcional. El programa de la mostra és ple de conferències, debats, sessions de preguntes i respostes i breus presentacions amb ponents d’arreu del món, on els experts internacionals del sector parlaran sobre les tendències actuals, els models de negoci i el desenvolupament del panorama editorial internacional. Aquestes sessions es realitzaran durant els dies 12 i 15 d’octubre. L’eix central dels debats, posarà de manifest els reptes experimentats per la indústria durant la crisi sanitària de la malaltia de la Covid-19.

Un any més, el Llull forma part de la planificació de la fira concertant cites i reunions a editors i agents d’arreu del món. En aquesta edició s’ha flexibilitzat el marc temporal de la fira i es realitzaran totes les trobades en modalitat virtual fins a finals d’octubre. També, l’equip del Llull presentarà els nous Quaderns 2020 de Ficció i no Ficció en els que han estat treballant durant els darrers mesos. A banda, es durà a terme un seguiment dels editors que van participar a la Fellowship Digital 2020, el passat mes de setembre. Enguany, comptarem amb la presència de totes les delegacions – París, Berlín, Londres i Nova York – de l’Institut Ramon Llull.

L’Institut Ramon Llull ha contribuït a l’augment de la traducció d’obres mitjançant subvencions a la traducció i a la promoció, al llibre il·lustrat, la presència a fires del llibre, el suport als traductors i la cooperació amb les editorials i agències literàries catalanes. Des de fa 18 anys, el Llull treballa en la creació d’una xarxa de contactes amb el sector editorial internacional (editors, traductors, agents literaris, institucions culturals, fires, festivals) que té la finalitat de facilitar la promoció a l’exterior de l’obra dels autors en llengua catalana.

La Fira del Llibre de Frankfurt

La Frankfurter Buchmesse (Fira del Llibre de Frankfurt) és la fira de llibres i continguts més important del món. Pel seu fort caràcter professional, aquesta fira marca el calendari de la major part d’editorials internacionals. En els diferents pavellons s’hi citen anualment unes 7.000 empreses i editorials de tot el món, s’hi donen a conèixer les últimes novetats i es negocien drets d’explotació de diferents obres a nivell mundial.

 

 

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"