Institut Ramon LLull

Comença el Curs Virtual de Llengua i Cultura Catalanes

Llengua.  BARCELONA, 05/10/2020

Avui comencen les classes, que tindran una durada de 22 setmanes, i que comptaran amb les professores Marina Casadellà, exprofessora d’estudis catalans a la Universitat de Leeds, i Neus Colomer, professora d’estudis catalans a la Universitat de Newcastle i Durham. Les classes tindran una durada de 22 setmanes.

 




El Curs Virtual de Llengua i Cultura Catalanes substitueix el Year Abroad que les universitats angleses ofereixen anualment als seus estudiants, ja que la situació de la pandèmia desaconsella el desplaçament físic d’estudiants. Per aquest motiu, l’Institut Ramon Llull ha adaptat els continguts a un format digital, que substitueix l’anterior sistema presencial.

El programa pretén oferir a estudiants de l’exterior una aproximació a la realitat lingüística i cultural dels territoris de parla catalana, de manera tutelada i a distància. Aquest curs representa una formació addicional, especialment dedicada a aquells estudiants que tenen voluntat de passar un any dels seus estudis acadèmics a Catalunya, al País Valencià o a les Illes Balears.

Concretament, el curs està dissenyat en dos itineraris, de diferent llargada cadascun. D'una banda, l’itinerari curt inclou una sessió de dues hores de treball síncron i una sessió d’una hora de treball autònom asíncron; de l'altra, l’itinerari llarg inclou els continguts de l’itinerari curt i dues hores addicionals, una de les quals és de treball síncron i una altra de treball asíncron.

Per dur a terme les sessions síncrones, està previst emprar la plataforma Zoom o qualsevol altre recurs de videotrucada que permeti l’ús de diferents sales de treball, les quals s’utilitzaran quan es divideixi l’aula en grups reduïts. També es preveu fer ús de la plataforma de suport per a la formació en línia Edmodo, en la qual els estudiants podran mantenir-se en contacte al llarg del curs i podran compartir les seves produccions lingüístiques.

Així mateix, s’utilitzaran altres recursos en línia com pàgines web, documents compartits, vídeos i articles penjats a la xarxa. 

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"