Institut Ramon LLull

Alto For Two: Kika Sprangers Irene Reig, a la residència artística del festival de Jazz de Terrassa.

Música.  TERRASSA, 05/10/2020

Aquest mes d’octubre arrenca la 39a edició del certamen, posposada per la crisi sanitària de la Covid-19 i que per primera vegada acollirà una residència artística en coproducció amb el Festival Rabobank Amersfoort Jazz dels Països Baixos.




Després de trenta-vuit edicions, la mostra durà a terme l’edició d’enguany del 8 al 31 d’octubre a la ciutat de Terrassa. Aquest festival ha aconseguit reunir prop de 1.032.000 espectadors i per això és considerat un dels festivals més populars del país. El programa és segell de qualitat i actualitat on hi predomina una diversitat estilística dins del gènere jazzístic. En aquesta edició s’hi presentaran produccions inèdites, projectes discogràfics recents i debutaran al país grans representants del gènere, entre moltes altres activitats.

Per primera vegada, el festival rep una residència artística. Aquest projecte és un camí d’anada i tornada entre el mateix certamen i el Rabobank Amersfoort Jazz i neix de la relació entre les dues mostres i l’Institut Ramon Llull. El quintet Alto For Two: Kika Sprangers Irene Reig oferirà diverses activitats educatives que es desenvoluparan en el marc del programa del festival i també es mostrarà la seva proposta musical a una seixantena de programadors internacionals perquè la puguin conèixer.

Alto For Two: Kika Sprangers Irene Reig és el nou projecte liderat per dues de les saxofonistes més innovadores d’Europa. Les dues artistes es fusionen per crear un repertori format 100% per música original, que sorgeixen de la tradició jazzística i construeixen un so particular, distintiu i actual. Ambdues artistes s’acompanyen d’una secció rítmica d’alçada on militen el reconegut pianista i compositor tarragoní Xavi Torres, Thomas Pol al contrabaix i la baterista i compositora sud coreana, Sun Mi Hong. La formació, a més, vol ser un altaveu per a donar visibilitat al paper de la dona instrumentista en el Jazz i la Música Moderna, crucial per a l’educació de les futures generacions.

 

Kika Sprangers (Nijmegen, 1994), és una de les artistes més reconegudes dels Països Baixos. Ha estat la saxofonista principal de la National Youth Jazz Orchestra, amb la que ha participat en diversos festivals com el North Sea Jazz Festival. El 2017 enregistra el seu primer àlbum com a líder, Leaves of Lily i, un any més tard, és seleccionada com a Young Vip, gràcies al qual realitza una gira per les sales i clubs més importants d’Holanda amb un projecte propi.

Irene Reig (Barcelona, 1993), s’ha consolidat com a saxofonista i compositora a l’escena jazzística europea actual. És una de les artistes més actives del panorama actual i lidera diversos grups com The Bop Collective, amb el que ha obtingut el Publieksprijis de la Dutch Jazz Competition 2018. Amb aquesta formació, a més, ha publicat dos àlbums: Views, -enregistrat a Philadelphia amb la presencia de John Swana, un dels trompetistes més reconeguts a nivell mundial i tutor de Reig durant la seva estada nord-americana-, i el seu nou llançament IASPIS, segona referència del col·lectiu The Changes del qual Irene Reig n’és impulsora. Ambdós projectes han estat presentat en directe a Terrassa.

Podeu consultar aquí el programa complet.

 

 

 

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"