Institut Ramon LLull

Cora Novoa, entre els 10 creatius pel programa Artist in Residence de Sónar+D i Factory Berlin

Arts.  01/10/2020

Aquests són els 10 candidats triats per al programa Sónar+D x Factory Berlin Artist in Residence, amb el suport de Beats by Dr. Dre i l'Institut Ramon Llull.




En la seva segona edició, AIR 2.0 ofereix una residència artística a Factory Berlin, al Creators Lab de Factory Görlitzer Park, amb assessorament i mentoria professionals d'alt nivell perquè els creatius desenvolupin projectes específics, alguns dels quals es mostraran a Sónar+D 2021.

Enguany han participat a la convocatòria més de 200 artistes i col·lectius de 25 països, que han presentat propostes en els camps de la creativitat computacional i la col·laboració home-màquina, l'exploració de nous formats i aplicacions per a la música experimental, la creació d'empreses creatives i de contingut experiencial.

A partir d'ara i durant tres mesos, cadascun d'aquests artistes i col·lectius transdisciplinaris desenvoluparan el seu projecte, rebent la mentoria de 20 destacats experts del sector, provinents d’empreses i institucions com ara Twitch, Change.org, Patreon, S+T+ARTS, shesaid.so, The Fader, Electronic Beats, MHP, New Inc, Gropius Bau i la Berlin Club Commission, entre d’altres.

A continuació, en ordre alfabètic, els 10 creatius seleccionats, juntament amb una breu presentació de la seva carrera professional.

Aaron Jablonskiexitsimulation.com. Un artista visual i tecnòleg creatiu d'Alemanya, treballa amb realitat augmentada, CGI i video experimental. Els seus projectes anteriors inclouen filtres AR per a Dazed Beauty i per al grup musical 1975.

Cora Novoa, coranovoa.com. Compositora, DJ i artista de música electrònica amb seu a Barcelona, la seva pràctica artística se situa a cavall entre l'art, la música i el disseny de moda, tal com demostra el seu segell/estudio/plataforma SEEKING THE VELVET. Aquesta residència està secundada per l’Institut Ramon Llull, com a part del seu programa d'internacionalització.

Dejha Ti & Ania Catherine, operator.la. Un guardonat duo d'artistes amb base a Los Angeles la pràctica dels quals combina entorns, performance i tecnologia creativa. Basant-se en la dansa, l'art de la performance i la HCI (Human-Computer Interaction) el seu treball es defineix pel matís dins de l'escala.

Harriet Davey, instagram.com/harriet.blend. Artista 3D, dissenyadora gràfica i creadora d’AR amb base a Londres i Berlín. El seu treball examina i interroga allò lleig i allò bell; el màxim i el mínim; l'online i l'offline, qüestionant en última instància el que significa ser fluid i humà en un món digital.

Lucas Garvey, lucasjgarvey.com. A cavall entre els mons de la tipografia, el disseny imprès i les maneres de creació digitals i analògiques, la pràctica de disseny de Garvey crea "solucions" satíriques als problemes socials moderns. El seu treball passat ha abordat temes com l'ansietat i l'addicció als mitjans socials.

Moises Horta Valenzuela, moiseshorta.audio. Artista sonor, tecnòleg i músic electrònic de Tijuana, Mèxic, que treballa en els camps de la computer music, la intel·ligència artificial i la història i la política de les tecnologies digitals. El seu projecte hexorcismos, aborda la política de colonització, ocupació i alquímia en el context de la música electrònica i les arts sòniques.

No Shade, noshade.eu. 12 artistes, tècnics i productors multidisciplinaris formen el col·lectiu No Shade amb seu a Berlín. Fundat com un programa de formació per a DJs femenins, trans i no binaris, el seu treball s'expandeix actualment al disseny de so i llum, el comerç i la creació d'esdeveniments. Durant la seva residència, No Shade presentarà i treballarà en la seva nova producció de video i projecte de canal 'No Shade TV'.

Sebastian Lee Philipp (Die Wilde Jagd), diewildejagd.com. Aclamat i experimentat músic i artista amb seu a Berlín; la música de Lee Philipp ha estat seleccionada per les principals marques de moda i sèries de televisió, com Hermés, Lanvin, Killing Eve i Treadstone.

Studio Above&Below and Einar Fehrholz, studioaboveandbelow.com. Una pràctica d'art i disseny amb base a Londres i el Ruhr fundada per Daria Jelonek (DE) i Perry-James Sugden (UK). El seu treball combina la RX, el disseny computacional i l'art digital amb la finalitat d'establir connexions invisibles entre els humans, les màquines i el medi ambient. Durant la seva residència, Studio Above&Below treballarà en col·laboració amb Einar Fehrholz, soundcloud.com/einarzuviel (Oberhausen, Alemanya), un artista sonor i músic el camp de treball del qual inclou l'electrònica de club, instal·lacions de so esfèric, composicions musicals i disseny de so per a pel·lícules.

Tony Cruise, prelude-agency.net. Tony Cruise és un artista sonor que conrea idees per a músics, institucions i marques, incloent la creació de bandes sonores, el disseny de so i instruments i la consultoria, així com el desenvolupament de projectes especials com a programari, llibres, instal·lacions i marxandatge limitat.

En les properes setmanes, Sónar+D revelarà més detalls sobre els artistes i els seus projectes específics a mesura que progressin en les seves residències a Factory Berlin. Segueix les nostres xarxes per a més informació, i descobreix més detalls sobre el programa aquí.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"