Institut Ramon LLull

Una nova “Catalan Window” al London Spanish Film Festival 2020

Cinema.  LONDRES, 18/09/2020

La 16a edició del London Spanish Film Festival presenta una selecció de quatre pel·lícules produïdes a Catalunya, tot oferint al públic britànic una oportunitat única per descobrir la seva riquesa actual, tant en termes de talent com d’ofici.




El London Spanish Film Festival (LSFF) arriba a la seva 16a edició, que tindrà lloc entre el 22 de setembre i el 3 d’octubre al Ciné Lumière. El programa ofereix una selecció del millor cinema produït recentment a Espanya, que inclou dos focus especials sobre cinema català i cinema basc.

El 2009, la LSFF va crear l'anomenada Catalan Window, una secció amb produccions catalanes recents que amb el pas del temps ha esdevingut un aparador de referència per presentar films, directors, productors i actors catalans al públic britànic.

En l’edició d’enguany, per raó de la crisi sanitària del covid-19, els directors catalans no es desplaçaran fins al festival per presentar les seves pel·lícules, sinó que faran les presentacions de forma virtual.

Des de l’edició del 2016 el LSFF es va convertir en un festival competitiu, tot i que es fa una excepció amb les pel·lícules de directors que ja tenen un reconeixement internacional consolidat. El jurat que enguany atorgarà el premi a la millor pel·lícula està format per Greta Scacchi, Peter Guttridge i Marco Gambino.

La 12a edició de la Catalan Window inclourà aquestes quatre pel·lícules:

Ojos Negros, dirigida per Iván Alcaron, Ivet Castelo, Marta Lallana i Sandra García (2019, Nanouk Films).

Actors: Julia Lallana, Alba Alcaine, Anna Sabaté.

Una història sobre el pas a la vida adulta en un petit poble espanyol (de nom Ojos Negros) durant un llarg i sufocant estiu. Una pel·lícula dura, emotiva i amb diversos moments de màgia cinematogràfica.

Sessió: dimecres 23 de setembre, 18:20, Ciné Lumière.

 

El sitio de Otto, dirigida per Oriol Puig (2019, Xavi Toll).

Actors: Iñaki Mur, Emma Arquillué, Oriol Vila, Nora Navas.

Després de la mort del seu pare, l’Otto mira de mantenir el lloc que creu que ha d’ocupar en el seu poble, i seguir fent allò que s’espera d’ell. L’opera prima d’Oriol Puig és un història matisada i commovedora sobre el camí per esdevenir adult.

Sessió: dissabte 26 de setembre, 16:45, Ciné Lumière.

 

Josep, dirigida per Aurel (2020, Imagic, Les Films d’Ici Méditerranée).

Amb la col·laboració de Sergi López, Xavier Serrano, David Marsais, Alain Cauchi.

Josep és la primera pel·lícula d’animació d’Aurel (Aurélien Froment), conegut per les seves il·lustracions a Le Monde i les seves novel·les gràfiques. Es fixa en un episodi de la vida de l’artista català Josep Bartolí, quan després de la Guerra Civil espanyola va ser internat en un camp de concentració francès. Una visió poètica i punyent de la vida d’un artista i la forja d’una amistat.

Sessió: diumenge 27 de setembre, 17h, Ciné Lumière.

 

L’ofrena, dirigida per Ventura Durall (2020, Nanouk Films, Suica Films, Fasten Films, Bord Cadre Films & Freestudios)

Actors: Verónica Echegui, Alex Brendemühl, Claudia Riera, Pablo Molinero

Després de dirigir diversos documentals elogiats per la crítica, Durall torna a la ficció de la mà d’Alex Brendemühl en una pel·lícula sorprenent i compulsiva sobre la culpa, la vergonya i la redempció.

Sessió: dimarts 29 de setembre, 20:30pm, Ciné Lumière.

 

Podeu comprar les entrades als webs del festival o del cinema Lumière.

La Catalan Window del LSFF ha comptat amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

El London Spanish Film Festival 2020 tindrà lloc al Ciné Lumière, del 22 de setembre al 3 d’octubre


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"