Institut Ramon LLull

Menú

L'Auditori inaugura temporada amb la primera biennal internacional de quartets

Arts.  BARCELONA, 17/09/2020

El Quartet Casals estrena la primera edició de la Biennal Internacional de Barcelona que es durà a terme per primera vegada del 17 al 20 de setembre. És una iniciativa cocomissariada amb L’Auditori de Barcelona i amb el patrocini del Departament de Cultura i de la Diputació de Barcelona. Hi col·laboren l'Institut Català de les Empreses Culturals, l’Institut Ramon Llull i l’Atlàntida de Vic.
La Biennal Internacional de Quartets consistirà en una trobada de quatre dies amb algunes de les formacions més destacades de l’actualitat. Els quartets Casals, Artemis, Diotima, Modigliani, Marmen, Cosmos i Dalia se sumen a una programació que reivindicarà a Franz Joseph Haydn com un dels pilars fonamentals del gènere, però que també comptarà amb la presència de compositors consagrats com Ludwig van Beethoven, Claude Debussy o Dmitri Xostakóvitx.

La proposta oferirà 8 concerts, quatre al matí i quatre al vespre, amb 20 obres per a quartet de corda interpretades per 6 formacions diferents i entre les que hi haurà dues estrenes mundials i una estrena nacional. Els concerts matinals es faran a la Sala 4 Alicia de Larrocha i tindran els quartets de Haydn com a protagonistes absoluts, mentre que els vespertins seran a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona.

El patrimoni musical català estarà també molt present amb la música d’alguns dels nostres autors més representatius, com Robert Gerhard, de qui enguany es commemora el 50è aniversari de la seva mort, o Jordi Cervelló, a més del ja esmentat Josep Soler. La nova generació de creadors catalans estarà representada per una de les nostres creadores més internacionals: la compositora Raquel García-Tomás.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"