Institut Ramon LLull

La literatura catalana consolida la seva presència a la Fira Internacional del Llibre de Beijing

Literatura.  Beijing, 26/08/2020

L’Institut Ramon Llull torna per quart any consecutiu a la Fira Internacional del llibre de Beijing de manera virtual del 26 al 30 d’agost. Amb l’objectiu de fomentar la presència del sector del llibre català al mercat asiàtic, el Llull publica per primera vegada un quadern de literatura catalana en xinès. L’objectiu final és fidelitzar i ampliar la xarxa de contactes a fi de fomentar més traduccions i activitats culturals que promoguin la literatura en català a la Xina.




La presència catalana en aquesta fira s’emmarca en la línia d’accions que l’Institut Ramon Llull duu a terme per impulsar la literatura catalana, difondre les eines de suport (ajuts traducció, de promoció i de literatura infantil i juvenil) i donar a conèixer les visites d’editors internacionals que organitza anualment.

La crisi sanitària ha provocat arreu del món la cancel·lació de fires, trobades i activitats literàries. Per primera vegada, el Llull representarà la literatura catalana de manera virtual a la Fira de Beijing. Per això s'ha elaborat un quadern amb propostes de literatura catalana per tal d'animar a la contractació d'obres. La publicació, Books in Catalan, inclou autors de narrativa contemporània, no ficció i clàssics amb l'objectiu de promoure la venda de drets en el marc de la fira.

Enguany, la fira comptarà amb l'assistència virtual de dos tècnics del Llull, que explicaran els recursos i serveis que l'institut ofereix a professionals internacionals; també s’exposaran els quaderns produïts des del Llull, es resoldran dubtes del programa de subvencions i es realitzarà un seguiment de projectes en marxa.

La gran fira editorial del continent asiàtic

Fundada el 1986, la Fira Internacional del Llibre de Beijing (coneguda per les seves sigles en anglès, BIBF) és la fira més gran en exposició de llibres de la Xina i una de les fires literàries més importants d'Àsia. Cada any hi assisteixen més de 20.000 agents literaris i editors, escriptors, lectors, empreses i mitjans de més de 20 països diferents, principalment de països asiàtics.

L’objectiu de la fira és donar a conèixer el camp editorial xinès i construir una gran plataforma per a desenvolupar intercanvis culturals i negocis internacionals amb altres agents literaris d’arreu del món.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"