Institut Ramon LLull

Soren Evinson torna a l’Espace Pasolini de Valenciennes per a una residència de creació de “Sexangel”

Escèniques.  Valenciennes, 17/09/2020

Després d’haver presentat A Nation is Born in Me al festival Next, l’artista instal·lat a Barcelona torna a Valenciennes aquest setembre per crear Sexangel: un solo nou que investiga la relació que hi pot haver entre el sexe i la representació contemporània del cos. L’espectacle està programat per al març dins del cabaret de curiositats organitzat per Le Phénix, scène nationale de Valenciennes.  




A la cruïlla de diverses arts, entre performance, dansa, escriptura i música, Soren Evinson qüestiona la societat contemporània i les seves derives a través del cos, transformat en una eina d’expressió potent. En una proposta radical i incòmoda, l’artista català examina sense concessions les nostres contradiccions. El tractament simplista de la realitat, l'encara al mirall d’augment. En aquesta creació, no es lliga al sexe en si, per ell queda més enllà de l’intel·ligible i no seria un vector portador de sentit. Mentre les inhibicions desemboquen en un tractament insípid de la qüestió, Evinson s’interessa per la manera com la noció de "sexe" xoca amb l’era de la imatge i de l’omnipresència. Cos, cant, paraula i objectes es barregen per convertir Sexangel en una obra “enlluernadora i delirant”, anuncia l’autor.

La residència, coorganitzada per Le Phénix i l’espai Pasolini amb el suport de l’Institut Ramon Llull, forma part de les propostes de cooperació internacional de Le Phénix, pol europeu de creació des de 2016. Aquesta iniciativa té com objectius crear produccions internacionals d’envergadura considerable amb artistes francesos o internacionals i amb socis internacionals (entre els quals hi ha l’Institut Ramon Llull) i acollir artistes associats europeus i internacionals en temps de formació, producció, difusió o intercanvi.

El 10 i l'11 de març de 2021, el projecte de Soren Evinson a Valenciennes continuarà amb la presentació de la peça resultant del treball de creació, que es completarà al Festival Salmon de Barcelona al gener. L’espectacle Sexangel es programarà en el marc del festival Cabaret de curiosités organitzat per Le Phénix, un festival dedicat a la creació contemporània i lloc de trobada singular entre artistes, professionals, públics i intel·lectuals al voltant d’un tema de societat que s’aborda des d’un angle original i inèdit a cada edició. Le Phénix ja havia acollit Soren Evinson el 2019, durant el focus català del festival internacional de teatre, dansa i performance Next, que es va fixar en la creació escènica catalana contemporània, amb espectacles de Cris Blanco, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol.

Soren Evinson estudia a l’Institut del Teatre de Barcelona i obté un Màster en estudis de performance a la Central Scholl of Speech and Drama (Universitat de Londres). Passa sis anys a Londres on desenvolupa la pràctica artística en col·laboració amb altres artistes i treballant en espais convencionals i no convencional. A través del cos, el text, l’espai, i sovint a través d’un discurs que vol impenetrable, Soren Evinson genera situacions que especulen amb diverses estructures de poder. Associa material coreogràfic amb la paraula i el cant per crear obres directes i delirants en una relació provocativa amb el públic. Els seus espectacless'han presentat internacionalment en festivals de dansa, teatre, performance, galeries d’art, edificis abandonats i places públiques. A Nation is Born in Me va ser el primer solo de l’artista, seguit per la nova creació Sexangel.  

 

Residència de creació: Sexangel, de Soren Evinson

Del 21 de setembre al 4 d’octubre de 2020

Espace Pasolini

2 rue Salles le Comte, Valenciennes


Festival cabaret de curiosités: Sexangel, de Soren Evinson

10 i 11 de març de 2021

Le Phénix, Scène National de Valenciennes

Boulevard Harpignies, Valenciennes


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"