Institut Ramon LLull

Del 9 al 13 de setembre, la Setmana del Llibre en Català celebra la seva 38a edició

Literatura.  Barcelona, 29/07/2020




EDITORS.CAT organitzarà, en només tres mesos, una edició especial que garantirà tots els protocols sanitaris i de seguretat

De manera excepcional l’esdeveniment es trasllada al Moll de la Fusta de Barcelona, una ubicació que permet aplicar totes les mesures de seguretat

El format presencial es combinarà amb activitats en línia i reforç al territori. 

L’esdeveniment literari més important del país supera totes les adversitats i s’instal·larà, de manera excepcional per complir amb tots els protocols sanitaris i de seguretat, al Moll de la Fusta de Barcelona. La programació presencial es reforçarà amb una aposta decidida per la difusió digital, i s’estendrà, així, a tot el territori. 

D’entre totes les incerteses generades per la pandèmia del Covid-19, la comissió organitza-dora de La Setmana, que presideix l’editor Joan Carles Girbés per primer cop, tenia una única certesa: la 38a edició s’havia de celebrar. Ara, resolts amb l’Ajuntament de Barcelona i amb la Generalitat de Catalunya els principals dubtes sobre l’emplaçament més adequat i les noves mesures que cal implementar-hi, es treballa a contrarellotge per enllestir, en no-més 3 mesos, una edició excepcional. 

La voluntat de l’organització i de tots els expositors que hi participaran és inequívoca: mantenir el contacte amb lectors i lectores, difondre la riquesa i vitalitat del llibre en català, i marcar una fita al calendari que permetrà impulsar i reactivar el sector mitjançant un esdeveniment d’èxit clau

Canvis en el format

L’elecció del Moll de la Fusta de Barcelona atén als requeriments de seguretat per als ex-positors i visitants: es tracta d’un espai ampli i obert que permet ser perimetrat i establir-hi les mesures i controls que exigeix la normativa municipal. La decisió és totalment excep-cional per aquest any 2020, i l’Ajuntament de Barcelona ja ha assegurat que les edicions següents se seguiran celebrant a l’emplaçament de l’emblemàtica Avinguda de la Catedral, com fins ara. 

El programa d’activitats també tindrà un format nou: es combinaran les propostes presencials amb una programació en línia que es podrà seguir des de qualsevol punt del territori i que permetrà arribar a més públic d’arreu del país. Seran activitats on hi participa-ran autors i editors i altres protagonistes del sector del llibre en català. Es mantindrà el lliurament del Premi Trajectòria, un reconeixement que des de l’any 1997 es lliura a destacats professionals de la cultura catalana, i també l’acord amb l’Institut Ramon Llull, que treballa per reforçar la traducció i internacionalització de la literatura catalana. 

La Setmana, un esdeveniment cultural de referència 

Com sempre, a La Setmana, el llibre en català serà el gran protagonista i comptarà amb la participació d’editors, distribuïdors, llibreries i biblioteques. S’hi presenten novetats literàries, fons editorials, revistes, i s’hi organitzen activitats que compten amb la presència dels autors. 

La Setmana va néixer l’any 1983 amb l’objectiu de promocionar el llibre en català i convertir-se en un punt de trobada entre lectors, editorials i llibreries. Des de llavors, La Setmana no ha parat de créixer fins a convertir-se en el que és avui, un esdeveniment cultural de refe-rència al país. 

El comitè organitzador, a més d’EDITORS.CAT, està format per: el Gremi d’Editors de Ca-talunya; el Gremi de Llibreters de Catalunya; el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya; l’APPEC, Associació de Publicacions Periòdiques en Català; la Generalitat de Catalunya, Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i Servei de Biblioteques; l’Ajuntament de Barcelona, Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) i Biblioteques de Barcelona; i la Diputació de Barcelona

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"