Institut Ramon LLull

El Llull impulsa la participació de la poesia catalana al Festival of Hope

Literatura.  Barcelona, 20/07/2020

Sebastià Portell, Pol Guasch, Maria Antònia Massanet i Odile Arqué intervenen al certamen en línia que organitza la plataforma internacional Versopolis.




"L’esperança és un concepte clau per imaginar un futur diferent, un futur millor en els temps més difícils, imprevisibles i desafiadors." Així ho expliquen els responsables del Festival of Hope, una iniciativa poètica creada durant aquests darrers mesos d’emergència sanitària mundial i que compta amb participació catalana i la col·laboració del Llull.

Festival of Hope és un festival internacional en línia que vol posar en valor la poesia en aquests temps incerts per a la cultura i per als esdeveniments culturals en viu. El certamen és iniciativa de Versopolis, una plataforma que aplega 30 festivals de poesia europeus, i té per objectiu crear una oportunitat transnacional "única, on es pugui reflectir, dirigir, demostrar, poeticitzar, qüestionar i abordar l’esperança".

El certamen, que durarà —com a mínim— fins a finals de juliol, inclou unes càpsules de vídeo promogudes per l’Institut Ramon Llull on es presenta la poesia catalana i on s’inclouen lectures de poemes en la nostra llengua. Aquesta participació suposa la primera experiència del Llull en la programació de poesia en format exclusivament digital.

L’encarregat de fer la tria catalana ha estat Sebastià Portell, qui també ha redactat un decàleg sobre la poesia catalana. Els tres poetes escollits per al recital són Pol Guasch, Maria Antònia Massanet i Odile Arqué que, a banda de la seva pròpia obra, també han llegit poemes d’Antonina Canyelles i Felícia Fuster. El vídeo resultant consisteix en la presentació de Portell i la lectura dels poemes.

Festival of Hope té lloc en línia i simultàniament amb nombrosos socis i col·laboradors de diversos països, que es reuneixen a la pàgina de Versopolis Review, un espai web internacional que compta amb el suport de la Unió Europea i que publica opinions autoreflexives d'una sèrie d'autors sobre qüestions socials, polítiques, ecològiques i culturals que afecten el nostre continent.

Un dels objectius del Institut Ramon Llull és promoure la presència regular d’autors catalans en els principals esdeveniments literaris del món per tal d’afavorir la difusió internacional d’autors i obres de la literatura catalana.

 

Web del Festival of Hope https://www.versopolis.com/festival-of-hope
Web de Versopolis Review www.versopolis.com

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"