Institut Ramon LLull

El Théâtre de Choisy-le-Roi programa «Underneath» de Lali Ayguadé i el cicle «Teatre en 3 minuts: a 2 metres»

Escèniques.  Choisy-le-Roi, 24/08/2020

El 10 de setembre, Lali Ayguadé i Lisard Tranis ballaran a l’escenari de Choisy-le-Roi una coreografia sobre la capacitat de retrobar el camí després d’una caiguda. Una peça breu que torna a la simplicitat de l’abstracció, que es construeix a partir de la força del moviment. L'obra estava prevista dins del festival de formes curtes En Bref, que s'ha reconvertit en Je dis On !, una sèrie de trobades de petit format que durarà tot el mes de setembre. Aprofitant aquesta circumstància, el tetre també acollirà el projecte Teatre en 3 minuts: a 2 metres, una iniciativa de l’Institut Ramon Llull per a la creació de microcàpsules dramàtiques durant el confinament, en col·laboració amb el festival Temporada Alta, el teatre Timbre 4 de Buenos Aires, la sala Verdi de Montevideo i l’Institut d’Estudis Baleàrics. Les càpsules subtitulades en francès es podran veure al lloc web del Théâtre Paul Éluard de Choisy-le-Roi durant tota la temporada 2020-2021.




El teatre Paul Éluard de Choisy-le-Roi, reconegut per la seva promoció de la diversitat lingüística, organitza una tercera edició adaptada del festival En Bref, reconvertit en Je dis On ! A causa de la situació d’excepcionalitat, en lloc de programar tres dies consecutius de pel·lícules, espectacles i animacions de 30 minuts de durada com a màxim, els projectes artístics proposats el 2020 es presentaran en 4 dies separats, 4 dijous de setembre. Cada vesprada inclourà diverses formes curtes: començarà amb la projecció de curtmetratges i continuarà amb diversos espectacles breus, entre ells Underneath de Lali Ayguadé (Je dis On! #2, dijous 10 de setembre). La programació d'inici de curs anirà acompanyada d'una exposició que es podrà visitar del 3 al 27 de setembre i d'una vesprada de clausura a l'aire lliure el 30 de setembre.

Lali Ayguadé neix a Barcelona el 1980. Es forma en dansa contemporània entre Barcelona i Brussel·les (PARTS) i més tard s’incorpora a la companyia Akram Khan a temps complet amb qui ha creat i interpretat diversos espectacles. També ha treballat amb Roberto Olivan (Enclave Dance Company) i amb Hofesh Shechter en diverses produccions. Ha treballat per altres companyies conegudes com La Veronal o, en circ contemporani, amb Baro d’evel. Mica en mica ha anat desenvolupant projectes propis fins a crear la seva companyia de dansa. Entre 2012 i 2013 crea principalment duos i trios en formes curtes. El 2015 prepara la seva primera peça de llarga durada amb quatre intèrprets, Kokoro, que inicia una trilogia d’obres de dansa-teatre. iU an Mi n’és la segona part. Lali Ayguadé continua girant amb diversos dels seus espectacles, com Incognito (2013), Entre Dos (solo creat en 2015), Underneath (duo creat en 2019) o Here (col·laboració amb Guilhem Chatir, 2019).

Underneath és un espectacle de retorn a la simplicitat de l’abstracció, en què la força principal és el moviment. Tothom necessita una guia. Una referència per seguir, per emmirallar-se. Alguna cosa (o algú) que obri camí i marqui la direcció. Potser és la bona, o potser no. Quan no hi ha lideratge, ens sentim perduts, com si caiguéssim a cada passa. I és just llavors, quan caiem, que hi comencem a veure clar i ho descobrim. Potser es tracta d’alguna cosa molt senzilla, però és justament allò que estàvem buscant.

 

Per una altra banda, en el marc de la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, el teatre incorporarà a la seva pàgina web el projecte Teatre en 3 minuts: a dos metres, un intercanvi internacional d'obres teatrals curtes en format digital impulsat per l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració del festival Temporada Alta (Girona) i de la Sala Timbre 4 (Buenos Aires), que compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics i la Sala Verdi (Montevideo). En el context actual de mobilitat internacional reduïda, els socis del projecte han elaborat un programa d’intercanvi i de difusió internacional d’escriptura teatral teixint complicitats amb dramaturgs/urgues, intèrprets i traductors/ores en català i castellà que incorpora ara la versió subtitulada en francès.

En total són 15 càpsules de vídeo, 10 a partir de textos d’autors catalans i balears seleccionats per l'associació de crítics Recomana.cat i 5 a partir de textos d’autors argentins. Els dramaturgs que han participat al projecte són: Aina de Cos, Marta Barceló, Las Hermanas Picohueso, Toni Gomila, Victoria Szpunberg, Queralt Riera, Lali Álvarez, Clàudia Cedó, Pau Miró, Llàtzer García, Claudio Tolcachir, Lautaro Perotti, Melisa Hermida, Macarena Trigo i Tamara Kiper. Els textos de nova creació encarregats tenen una durada de 3 minuts i giren tots al voltant del leitmotiv “a dos metres”. Les obres han estat enregistrades per actors professionals o pels mateixos autors en càpsules de vídeo difoses en línia des de les plataformes dels diversos socis internacionals i del canal Youtube de l'Institut Ramon Llull, als quals se suma ara el teatre de Choisy-le-Roi.

La temàtica del cicle pretén crear complicitats i acostar-se als espectadors i espectadores en un context de confinement i desconfinament que altera les relacions socials a causa de les mesures de distància social i les limitacions de mobilitat, tot inventant noves maneres de retrobar-se.

 

El 8 d'octubre, el Théâtre de Choisy-le-Roi també programa de nou l'espectacle Rebota, rebota y en tu cara explota d'Agnès Mateus i Quim Tarrida, que el públic de la sala ja va poder aplaudir l'any passat.

 

Je dis On! #2, 10 de setembre de 19.30 a 22.30

Underneath, de Lali Ayguadé

A les 20.00 i a les 21.15

Coreografia: Lali Ayguadé

Intèrprets: Lisard Tranis i Lali Ayguadé

Théâtre Cinéma de Choisy-le-Roi

4 avenue de Villeneuve Saint-Georges

94600 Choisy-le-Roi


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"