Institut Ramon LLull

Les 34es Jornades Internacionals per a Professors de Català que organitza l’Institut Ramon Llull es realitzen de manera virtual

Llengua.  BARCELONA, 15/07/2020

Enguany, les Jornades s’havien de celebrar a la Universitat de València, però a causa de la situació provocada per la COVID-19 es duran a terme en línia entre el 20 i 23 de juliol.




Les Jornades Internacionals per a professors de català són el principal espai de formació adreçat al professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. També són un punt de trobada, debat i reflexió per compartir projectes i experiències didàctiques, amb la finalitat de contribuir a la millora de la innovació i de la docència. Enguany, la 34a edició de les Jornades s’havia de celebrar a la Universitat de València, però atesa la situació excepcional provocada per la crisi sanitària, es realitzaran de manera virtual entre els dies 20 i 23 de juliol.  

La programació comptarà amb diversos tallers, comunicacions i conferències en línia, a través de la plataforma Zoom, amb l'objectiu d'ajudar el professorat a seguir millorant la qualitat de la seva docència. També es posarà el focus en noves mirades per tractar i incloure continguts culturals en les aules de català com a llengua estrangera, s’oferiran estratègies per a la promoció de la llengua i la cultura, per a la captació d’estudiants a les universitats de l’exterior i eines per a la impartició de la docència CLE en línia.

Malgrat la virtualitat, València serà ben present a les Jornades. El pintor i escriptor valencià Manuel Baixauli hi impartirà la conferència inaugural 'El camí abrupte'. El programa cultural permetrà que els participants puguin passejar per València per descobrir-hi nous racons i fer alguna excursió per assaborir la posta de sol en un entorn meravellós ben a prop de la ciutat. Amb l'afegit que, tot i la distància física, el professorat disposarà d’espais per a la socialització i per compartir estones més disteses amb la música d'Andreu Valor, Borja Penalba i Mireia Vives i el grup El Diluvi.

L'Institut Ramon Llull ofereix suport a més de 150 centres amb docència d’estudis catalans  d’arreu del món i subscriu acords amb les universitats per tal de promoure-hi els estudis de llengua i cultura catalanes.

La Xarxa Llull

La Xarxa Llull a l’exterior és una peça cabdal de la projecció internacional de la cultura catalana en àmbits de màxima excel·lència. La Xarxa, a més de garantir la presència de la llengua i la cultura catalanes a les universitats del món mitjançant centres de recerca i càtedres de professors visitants en universitats d’excel·lència, fa possible la formació de joves professionals que poden contribuir a la projecció exterior de la cultura catalana i a facilitar els intercanvis culturals amb països estratègics i esdevé així un important instrument de la diplomàcia cultural.

La Xarxa Llull genera un valor molt important per a tots els col·lectius implicats: els estudiants, el professorat, les universitats de l’exterior, el sistema universitari i la mateixa societat dels territoris de parla catalana.  

Les 34es Jornades Internacionals per a Professorat de Català comptaran amb l’assistència i participació d’un centenar de professors i professores d’estudis catalans d’universitats de 25 països d’arreu del món. Consulteu el programa complet aquí.

 

Programa oficial: jornades.llull.cat

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"