Institut Ramon LLull

Sis produccions catalanes a la 27a edició del festival CineLatino de Tübingen i Stuttgart

Cinema.  Tübingen i Stuttgart , 02/07/2020

Filmtage Tübingen e.V. organitza anualment des de 1992 el Festival Internacional CineLatino que va néixer a Tübingen i, amb els anys, s'ha ampliat a d'altres ciutats del Land de Baden-Württemberg, com Stuttgart, Freiburg i Reutlingen. El festival mostra any rere any un ric i divers programa que inclou focus de països iberoamericans, retrospectives, masterclasses, taules rodones, concerts, exposicions cinematogràfiques i projecció de pel·lícules en diverses seccions oficials i de competició. Amb motiu del festival, l’organització convida també els directors de les pel·lícules seleccionades a assistir a les projeccions i presentar els seus films al públic general i professional. Enguany i sota l’epígraf “Katalanisches Fenster” (finestra catalana) s’hi presenta una selecció de sis produccions catalanes.




El Festival és una de les cites cinematogràfiques més destacades de la regió i se celebra a diferents ciutats del sud d'Alemanya. Directors de cinema internacionalment reconeguts, com Fernando Trueba, Álex de la Iglesia, Fernando Pérez, Lourdes Portillo, Isaki Lacuesta, Eduardo Coutinho o Lluís Miñarro, són alguns dels convidats habituals del festival. D’altra banda, el festival també ofereix una important plataforma al mercat alemany per a joves cineastes.

Enguany i degut a la crisi sanitària de la COVID-19, el festival, que estava previst per l'abril, es va cancel·lar. Els dies de cinema però, s’han transformat en un festival a l’aire lliure que se celebrarà, entre el 15 i el 22 de juliol, a Tübingen, Reutlingen i Stuttgart i, entre el 3 i el 8 d’agost, a Friburg.

La 27a edició del festival no se centra només en un país, sinó en tota una regió: Centreamèrica. En el programa s’inclouen films de Mèxic, Guatemala, el Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica, Panamà, Cuba i la República Dominicana. Com cada any, també hi ha un focus temàtic: “Dones en moviment – entre la justícia i la l’auto-descobriment”. En aquest focus, les pel·lícules mostren dones a la recerca de la seva identitat i que qüestionen el seu paper a la societat. El programa del festival inclou també sis produccions catalanes que es presenten sota el títol de “Katalanisches Fenster” i que participen tant a la secció de competició com al focus temàtic.

 

La finestra catalana


Les produccions catalanes que participen en aquesta edició del festival són les següents:

„Els dies que vindran“ de Carlos Marques-Marcet (en competició)

„Apuntes para una película de atracos“ de León Siminiani (en competició)

„L’escriptor d’un país sense llibreries“ de Marc Serena (en competició)

„La mue“ de Alix Gentil (al focus temàtic „Dones en moviment“)

„Love me not“ de Lluís Miñarro (al focus temàtic „Dones en moviment“)

„Entre dos aigües“ d’Isaki Lacuesta

Els dies de cinema s’han transformat en un festival a l’aire lliure que se celebrarà, entre el 15 i el 22 de juliol, a Tübingen, Reutlingen i Stuttgart i, entre el 3 i el 8 d’agost, a Friburg. Enguany i sota l’epígraf “Katalanisches Fenster” (finestra catalana) s’hi presenta una selecció de sis produccions catalanes.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"