Institut Ramon LLull

FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull fomenten la recerca per a l’escriptura dramatúrgica vinculada a l’espai públic a través del programa Hivernem

Escèniques.  BARCELONA, 06/07/2020

FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull, fan una crida adreçada a creadors que, a títol individual, presentin una proposta de recerca per a l’escriptura d’una creació artística vinculada a les arts escèniques.

 




FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull, fan una crida adreçada a creadors que, a títol individual, presentin una proposta de recerca per a l’escriptura d’una creació artística vinculada a les arts escèniques i a l’espai públic. El programa ‘Hivernem’ te l’objectiu de contribuir al desenvolupament de processos d’escriptura a través de la recerca, l’intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l’excel·lència de l’escriptura, la investigació i la creació. A més d’una remuneració econòmica de 3.770 EUR, el programa Hivernem inclou tres períodes de residència i assessorament específic de persones expertes de prestigi reconegut en la matèria o disciplina objecte de la proposta.  Se seleccionaran dues propostes de les quals es valorarà, entre altres aspectes, l’experiència artística en l’àmbit de la recerca, la cultura i la creació, la qualitat artística i tècnica dels projectes en l’àmbit de la recerca, la viabilitat de la seva execució o valors com la perspectiva de gènere, la sostenibilitat i l’accessibilitat. 

 FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull, impulsen el programa Hivernem amb l’objectiu de fomentar processos de recerca en l’escriptura d’una creació artística vinculada a les arts escèniques i a l’espai públic. L’Institut d’Estudis Baleàrics participa en la difusió d’aquesta crida a la participació. L’objectiu d’aquest programa és contribuir al desenvolupament de processos d’escriptura en les millors condicions, a través de la recerca, l’intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l’excel·lència de l’escriptura, la investigació i la creació. En el marc d’aquesta crida se seleccionaran dues propostes, seguint els criteris següents:

- Qualitat artística i tècnica dels projectes en l’àmbit de la recerca.

- Coherència i viabilitat de l’execució del projecte.

- Experiència artística en l’àmbit de la recerca, de la cultura i de la creació

- Valors de perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat de la propostes.

- Idoneïtat de les fonts en què es basarà la recerca i en especial l'ús de fonts inèdites.

- Domini de la llengua catalana parlada i escrita.

Els autors dels projectes seleccionats treballaran amb persones de prestigi reconegut per facilitar l’intercanvi de coneixement i aportar una mentoria que garanteixi l’excel·lència de l’escriptura, la investigació i la creació. Incentius per a un procés reposat de recerca artística Les dues persones seleccionades es beneficiaran d’un marc temporal de vuit mesos (1 novembre 2020 – 1 juliol 2021) per a completar la seva recerca i comptaran amb: - una aportació en metàl·lic de 3.770 EUR per projecte seleccionat.

- assessorament per part de persones expertes en la matèria o disciplina objecte de cada proposta.

- una residència de pensament de 5 dies, el novembre de 2020, a FaberLlull (Olot), amb desplaçament, estada i manutenció coberts pel programa.

- una residència de treball de 5 dies, entre gener i març de 2021, a FiraTàrrega (Tàrrega), amb desplaçament, estada i manutenció coberts pel programa.

- una residencia internacional d’intercanvi de coneixement virtual o presencial, segons ho requereixi la metodologia de treball i el context. 

La presentació pública del treball final de recerca es farà en el context de FiraTàrrega 2021 (del 9 al 12 de setembre).

Com participar-hi

Els creadors interessats a participar en aquesta crida han de presentar, entre el 20 de juliol i el 24 d’agost de 2020, un projecte d’entre 10-15 pàgines que especifiqui el tema de la recerca, els objectius i les idees a desenvolupar, un esquema detallat del treball, les fonts documentals a emprar, la metodologia i el pla de treball, juntament amb el currículum vitae. Els candidats han d’acreditar experiència laboral i/o artística en l’àmbit cultural. Es valorarà especialment l’experiència en arts escèniques en l’espai públic i la vinculació amb el teixit creatiu de l’àmbit cultural català.

Es poden consultar les bases completes en aquest enllaç

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"