Institut Ramon LLull

Darrera sessió del cinefòrum en línia de produccions catalanes

Llengua.  Roma, 11/06/2020

Els alumnes de la universitat Sapienza de Roma, juntament amb els d’altres institucions docents, es troben virtualment cada dijous —a partir del 21 de maig i fins l’11 de juny— per conversar sobre un seguit de pel·lícules.




La suspensió de les classes presencials en la major part d'universitats d’arreu del món per la crisi de la COVID19 ha provocat un transvasament generalitzat cap a l’ensenyament digital. El professorat de la #xarxallull segueix adaptant les activitats i el temari a aquesta nova realitat marcada per una crisi d’abast mundial. És per això que la lectora de català a la Universitat Sapienza de Roma, Isabel Turull, amb la col·laboració de l’associació Catalans a Roma, ha organitzat un cinefòrum virtual perquè tots els alumnes comentin, aprenguin i interactuïn entre ells i, d’aquesta manera, generin un debat en línia en català sobre la pel·lícula, que ja hauran vist prèviament.

Aquest dijous 11 de juny s’estrena el cinefòrum amb Els dies que vindran de Carlos Marqués-Marcet. Presentada en versió original amb subtítols en castellà i anglès, i amb la participació dels protagonistes de la pel·lícula David Verdaguer i María Rodríguez Soto.

A més dels estudiants de la Universitat Sapienza de Roma, també participaran en aquesta trobada virtual els estudiants de centres com l'École Normale Supérieure de Lyon, Univerzitet u Beogradu, Universitat de Bolonya, Universidade de Santiago de Compostela, Universidade de Sao Paulo, University of Birmingham, Università Ca' Boscari di venezia, Universität des Saarlandes, Universität Heidelberg, Freie Universität Berlin, Stanford University, Università Segli Studi di Roma "La Sapienza", Università Degli Studi di Milano. En col·laboració amb el Cicle Gaudí i l’Acadèmia del cinema català.

Els dies que vindran (Carlos Marqués-Marcet, 2019)

Vir (30) i Lluís (32) fa només un any que surten junts quan descobreixen que estan “embarassats”. Durant nou mesos, seguirem l’aventura d’aquesta jove parella barcelonina i el gir enorme que farà la seva vida: les pors, les alegries, les expectatives i les realitats que, durant l’embaràs, aniran creixent com ells. Intentaran aprendre a ser tres quan ni tan sols havien tingut temps d’aprendre a ser dos.

Versions: V.O. català sense subtítols, V.O. català amb subtítols al castellà i V.O. català amb subtítols en anglès.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"