Institut Ramon LLull

Nova sessió del cinefòrum en línia de produccions catalanes

Llengua.  Roma, 04/06/2020

Els alumnes de la universitat Sapienza de Roma, juntament amb els d’altres institucions docents, es troben virtualment cada dijous —a partir del 21 de maig i fins l’11 de juny— per conversar sobre un seguit de pel·lícules.




La suspensió de les classes presencials en la major part d'universitats d’arreu del món per la crisi de la COVID’19 està provocant un transvasament generalitzat cap a l’ensenyament digital. El professorat de la #xarxallull segueix adaptant les activitats i el temari a aquesta nova realitat marcada per una crisi d’abast mundial. És per això que la lectora de català a la Universitat Sapienza de Roma, Isabel Turull, amb la col·laboració de l’associació Catalans a Roma, ha organitzat un cinefòrum virtual perquè tots els alumnes comentin, aprenguin i interactuïn entre ells i, d’aquesta manera, generin un debat en línia en català sobre la pel·lícula, que ja hauran vist prèviament.

Aquest dijous 4 de juny s’estrena el cinefòrum amb Les Perseides (Boogaloo Films) d'Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró i Maria Colomer. Presentada en versió original amb subtítols en castellà anglès, i amb una sessió de preguntes i respostes amb el productor Bernat Manzano i els directors Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró.

A més dels estudiants de la Universitat Sapienza de Roma, també participaran en aquesta trobada virtual els estudiants de centres com la University College Cork, Universitat de Bolonya, Stanford University, Ecole Normale Supérieure de Lyon Universidade de Sao Paulo, Queen Mary University of London, Freie Universität Berlin, Universität des Saarlandes i l'Università Degli Studi Di Milano. En col·laboració amb el Cicle Gaudí i l’Acadèmia del cinema català.

Les perseides (Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró, 2019)

Les llegendes de la zona expliquen que el poble i la central tèrmica d’Escatrón (Aragó) es van construir sobre terreny de batalla de la Guerra Civil espanyola, sobre cossos de cadàvers sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits segueixen deambulant pels carrers i edificis, mig abandonats en l’actualitat. La Mar arriba a Escatrón per passar l’estiu més estrany de la seva vida després del divorci dels seus pares. La nena es refugia en aquestes misterioses llegendes de postguerra que floten al poble a través d’un grup d’adolescents que viuen amb unes regles diferents a les que ella coneix. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava que farà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del nostre país, des del punt de vista d’una adolescent actual.

Versions: V.O. català sense subtítols, V.O. català amb subtítols al castellà, V.O. català amb subtítols en francès i V.O. català amb subtítols en anglès.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"