Institut Ramon LLull

Primer acord de col·laboració entre l'Institut Ramon Llull i els organismes que promocionen les llengües castellana, gallega i basca

Cultura.  Barcelona, 26/05/2020

Aquest dimarts 26 s'ha dut a terme la signatura digital emesa en directe a través de Youtube amb Iolanda Batallé i les directores i director de l’Institut Cervantes, de Consello da Cultura Galega i de l'Etxepare Euskal Institutua. 




La directora de l'Institut Ramon Llull i els responsables dels organismes que promocionen les llengües castellana, gallega i basca han signat avui dimarts 26 de maig, de manera digital i per videoconferència, el primer acord de col·laboració entre les quatre institucions per promocionar aquestes llengües i la seva cultura. Recentment, l’Institut Ramon Llull també ha signat un conveni amb l’Instituto Camões, que promou la llengua portuguesa arreu del món.

Han subscrit el protocol general d'actuació la directora de l'Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé Prats; el director de l’Instituto Cervantes Luis García Montero; la directora de l'Etxepare Euskal Institutua, Irene Larraza Aizpurua, i la presidenta de l'Consello da Cultura Galega, Rosario Álvarez Blanco

Amb una vigència de quatre anys prorrogables, el protocol –els exemplars es signaran en català, castellà, gallec i euskera– estableix un marc de cooperació per participar en accions comunes que promoguin, "dins dels seus àmbits d'actuació i les seves possibilitats, les diferents cultures i llengües pròpies de l'Estat". Aquest primer acord a quatre bandes té el seu origen en la reunió que els responsables de les quatre institucions van mantenir a la seu del Llull el passat mes de juny, en la qual van abordar possibles vies de col·laboració.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"