Institut Ramon LLull

Trobada virtual amb Josep Lluís Badal

Llengua.  BARCELONA, 22/05/2020

Aquest divendres 22 de maig, els alumnes de l'assignatura de pràctiques de traducció literària català-hongarès de la universitat ELTE de Budapest conversaran amb l’escriptor i professor català JL Badal.




Josep Lluís Badal és un dels dos autors que han traduït aquest semestre, juntament amb Irene Solà, amb qui els alumnes de l'assignatura de pràctiques de traducció literària català-hongarès van poder conversar el darrer 3 d'abril. Aquestes trobades en línia clouen un curs impartit al llarg de dos semestres amb el professor Faluba. En concret, els alumnes han traduït textos de Pere Calders i Quim Monzó, a més dels dos autors esmentats.

Treballar textos recents permet que els estudiants culminin el procés de traducció amb una coneixença propera de les idees literàries, trajectòria i influències de cada autor. Les entrevistes també permeten connectar amb altres escriptors o agents del sistema literari català, resoldre dubtes concrets que els hagin sorgit durant el procés de treball, mostrar als autors la feina feta i, en darrera instància, esperonar-los a continuar treballant en la traducció i en la catalanística.

 

JOSEP LLUÍS BADAL

Josep Lluís Badal (Ripollet, 1966) és un escriptor de poesia, narrativa i assaig. Les seves vivències personals d'infantesa i joventut al seu poble, Ripollet, són un tret característic de les seves obres.

Va estudiar Filologia Catalana i actualment és professor de Llengua i Literatura, tot i que s'ha dedicat a feines molt diverses al llarg de la seva vida: escriptor, editor (Ed. Les encantades), crític literari (Els Marges, Reduccions), traductor de poesia o director de grups d’explicadors de contes.

La seva obra ha estat traduïda al portuguès, danès, neerlandès, ucraïnès i xinès.

 

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"