Institut Ramon LLull

El CLE en línia: noves experiències i bones pràctiques

Llengua.  BARCELONA, 22/05/2020

Estrenem la sessió “El CLE en línia: noves experiències i bones pràctiques”, un espai d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques respecte a l’ensenyament del CLE en temps de crisi. El col·loqui tindrà lloc el dia 22 de maig a les 16h (hora de Barcelona) a través de la plataforma Zoom




La situació excepcional actual ha dut al professorat a adaptar-se a nous mètodes d’ensenyament en línia, sovint sense tenir prou experiència prèvia ni un coneixement profund de les eines tecnològiques que faciliten la docència. La Xarxa Llull, formada per uns 150 professors de català, s'està reinventant a un ritme accelerat atenent els estudiants, ara a distància, a través de diferents eines i aplicacions.

L’educació en línia dona resposta a necessitats que es plantegen en un moment determinat encara que aquestes no han estat implementades al 100% per part dels equips docents. És per això que des del Llull hem organitzat aquesta sessió per ajudar a la transició de l’ensenyament presencial a un ensenyament en línia. L’objectiu d’aquesta sessió és intercanviar experiències i facilitar un marc general de referència que sigui útil per prendre decisions a mig termini.

Degut a la situació d’incertesa vigent no podem parlar estricament de l’establiment formal d’una educació en línia perquè no es disposa del temps suficient per dissenyar-la ni organitzar-la, però sí que es poden explorar altres mirades i enfocaments metodològics que permetin, en un futur, seguir en aquesta direcció que ara se’ns ofereix com a única alternativa.

Els dinamitzadors d’aquesta sessió són: Èric Viladrich (Universitat de Mont-real), Alba Girons (Universitat de Chicago)

El programa de la sessió és el següent:

16:00 h. - Benvinguda i presentació

16:15 h. - SGA - Sistemes de gestió d’aprenentatge (sessions simultànies)

Blackboard

Canvas

Moodle

16:35 h. - Activitats asíncrones (sessions rotatives x10 min cadascuna)

Flipgrid

H5P: activitats interactives

Parla.cat

Padlet / eines col·laboratives

17:15 h. - Intercanvi d'experiències

18 h. - Conclusions

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"