Institut Ramon LLull

S'estrena un cinefòrum en línia de produccions catalanes

Cinema.  Roma, 21/05/2020

Els alumnes de la universitat Sapienza de Roma, juntament amb els d’altres institucions docents, es trobaran virtualment cada dijous —a partir del 21 de maig i fins l’11 de juny— per conversar sobre un seguit de pel·lícules




La suspensió de les classes presencials en la major part d'universitats d’arreu del món per la crisi de la COVID’19 està provocant un transvasament generalitzat cap a l’ensenyament digital. El professorat de la #xarxallull segueix adaptant les activitats i el temari a aquesta nova realitat marcada per una crisi d’abast mundial.

És per això que la lectora de català a la Universitat Sapienza de Roma, Isabel Turull, amb la col·laboració de l’associació Catalans a Roma, ha organitzat un cinefòrum virtual perquè tots els alumnes comentin, aprenguin i interactuïn entre ells i, d’aquesta manera, generin un debat en línia en català sobre la pel·lícula, que ja hauran vist prèviament.

Aquest dijous 21 de maig s’estrena el cinefòrum amb La vida sense la Sara Amat (Massa d'Or Produccions/La Xarxa de Comunicació Local), presentada en versió original amb subtítols en castellà i anglès, i amb la participació especial de la directora Laura Jou.

A més dels estudiants de la Universitat Sapienza de Roma, també participaran en aquesta trobada virtual els estudiants de centres com la Universitat de Bolonya, Ecole Normale Supérieure de Lyon, Universidade de Santiago de Compostela, Universität des Saarlandes, Università Degli Studi di Milano, Universidade de Sao Paulo, Stanford University. En col·laboració amb el Cicle Gaudí i l’Acadèmia del cinema català.

La vida sense la Sara Amat (Laura Jou, 2019)

El Pep té 13 anys i està completament enamorat d’una noia de la colla del poble dels seus avis, la Sara Amat, d’un any més. Una nit d’estiu, la Sara desapareix sense deixar cap rastre. Al cap d’unes hores, el Pep se la troba amagada a la seva habitació. La noia li explica que ha fugit de casa i li demana de quedar-se amb ell. Encara que ell sap que el poble sencer l’està buscant, el Pep accedeix i es converteix en el seu protector i còmplice durant els últims dies abans que tots dos marxin del poble. El noi es veu obligat a viure una doble vida: ha de mentir a tothom i també ha de satisfer les demandes de la Sara, que el posarà a prova i el farà madurar de cop abans del final de l’estiu.

La pel·lícula adapta la novel·la de Pep Puig del mateix títol, que va guanyar el premi Sant Jordi al 2015. I està protagonitzada per dos actors adolescents, que també debuten amb aquesta pel·lícula, Maria Morera i Biel Rossell. Laura Jou i Bonet és professora de teatre i directora de cinema. Formada com a actriu a l'Institut del Teatre, als primers anys del 2000 va començar a treballar com a assessora amb actors i actrius infantils, tasca que l'ha menat a participar en 24 pel·lícules i 18 sèries, entre elles en films destacats com L'orfenat, Pa negre, EVA o L'impossible.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"