Institut Ramon LLull

El Jersey City Theatre Center de Nova York organitza un fòrum de converses on-line

Arts.  Nova York, 15/05/2020

La delegada del Llull a Nova York, Jadranka Vraslovic, formarà part del col·loqui d’aquesta sisena edició, on participaran dues companyies catalanes: Kamchatka i Amer i Àfrica




JCTC conversations: voices from around the world és una nova producció en línia del JCTC on es reuneixen artistes de la comunitat de Jersey City i, també, d'arreu del món per a una experiència interactiva amb actuacions, entrevistes i debats. La delegada del Llull a Nova York, Jadranka Vraslovic, formarà part d’aquest col·loqui el divendres 15 de maig a les 14h (NY) en el que suposa la sisena edició.

Enguany, la directora del JCTC ha convidat a dues companyies catalanes a formar-ne part; Kamchatka i Amer i Àfrica, gràcies els suggeriments fets per l'equip de l'Institut Ramon Llull. D’aquesta manera el JCTC posarà a la disposició del seu públic i dels seguidors de les xarxes socials, vídeos i altres continguts on-line que es duguin a terme durant la quarantena. A la vegada, aquest serà un contingut exclusiu, atractiu i divertit, que donarà èmfasi en la relació amb el públic del teatre. Al llarg de la seva història el Jersey City Theatre Centre ha programat a diverses companyies catalanes. El proper divendres 22 de maig hi participaran Nau Ivanov i La Mecànica de Mallorca.

El Jersey City Theatre Center (JCTC) és una organització artística sense ànim de lucre, que també gestiona la programació als Merseles Studios i White Eagle Hall. La seva programació és considerada d’actualitat i innovadora, abraçant així la diversitat de Jersey City per tal d’apropar la seva comunitat al teatre, millorant la seva qualitat de vida. La temporada de JCTC va de setembre a juny on el nucli de cada temporada són tres sèries temàtiques separades. JCTC selecciona temes d’àmbit global però rellevants per a la comunitat i després explora aquest tema amb arts visuals, teatre, dansa, monòlegs i altres actuacions. Mitjançant l'ús d'una varietat de formes i gèneres d'art - i també d'artistes - el tema de la sèrie s'examina de manera exhaustiva, fomentant un ambient de discussió i intercanvi d'idees. La majoria d’esdeveniments inclouen un Talk-Back, on el públic i els artistes poden debatre i fer preguntes mútues, formant una base per a un diàleg enriquidor entre els artistes i la comunitat.

 

KAMCHATKA

Col·lectiu d’artistes de diverses nacionalitats i provinents de diferents disciplines artístiques, els membres de la companyia Kamchàtka es troben a Barcelona el 2006. Moguts per les mateixes inquietuds, dirigits per Adrian Schvarzstein, comencen un entrenament intens d’improvisació al carrer, i una investigació al voltant de la immigració. Barcelona…, una ciutat ideal per a confrontar-se amb una societat plena de contradiccions i submergida en profundes problemàtiques d’integració. Es van estrenar l’any 2007 amb l’espectacle Kamchàtka, que després de trobar l’èxit i convèncer als programadors internacionals a FiraTàrrega 2007, ha estat representat més de 400 vegades a 30 països.

El març del 2007, estrenen l’espectacle “Kamchàtka”, que després de trobar l’èxit i convèncer als programadors internacionals a FiraTàrrega 2007, ha estat representat més de 400 vegades a 30 països, i és guanyador del Premi del jurat al millor espectacle del festival internacional

Actualment la companyia està treballant en la seva propera creació, ALTER, i segueix actuant amb el seu repertori pel món sencer, sempre interessada en adaptar-lo a contextos singulars.

 

AMER I ÀFRICA

L’Amer i l’Àfrica són dos artistes de circ especialitzats en la tècnica de mà a mà. Es coneixen a la Central del Circ de Barcelona en una formació de verticals el 2011. Des d'aquell moment inicien un camí de formació intens per perfeccionar la tècnica i cercar el seu llenguatge propi. A través de la investigació amb objectes troben la manera d’entendre i interpretar la seva disciplina i els fa explorar noves possibilitats per cercar la fragilitat del moviment i les formes.

L’ Àfrica Llorens ve del món de l’esport de competició concretament el Karate Shotokan. L’Amer Kabbani ve del món de la formació, el circ i el clown. S’uneixen aleshores tècnica i precisió, amb interpretació i posada en escena, cosa que els porta a crear tres espectacles de petit format en els que regalen al públic uns minuts d’equilibri, desequilibri i reequilibri.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"