Institut Ramon LLull

Set grups catalans i balears actuaran al cicle «Catalan Sounds» de Budapest

Música.  21/02/2020

L’escenari de l’Opus Jazz Club, situat al centre de la capital hongaresa, acollirà les actuacions d'Inhuman Kind (21 de febrer), Eva Fernández Trio (22 de febrer), Giulia Valle Septet (7 de maig), Rita Payés Quartet (24 de juny), Pau Figueres Quartet (1 de juliol), Unexpected (4 de setembre) i Xavi Torres Trio (1 d’octubre).




Les propostes d'Inhuman Kind, Eva Fernández Trio, Giulia Valle Septet, Rita Payés Quartet, Pau Figueres Quartet, Unexpected i Xavi Torres Trio seran les protagonistes del cicle musical "Catalan Sounds", que arriba a partir del 21 de febrer a l’escenari de l'Opus Jazz Club de Budapest que promou el Budapest Music Center (BMC).

La relació del Llull amb el BMC s'inicia l'any 2014, amb un bagatge que recull les actuacions de diversos artistes catalans a l’Opus. L’èxit aconseguit, així com la visita d’un dels organitzadors de BMC a la fira de JAZZ I AM! (Barcelona) el març de 2019, demostren que l’escena actual del jazz català disposa d’un enorme potencial d’artistes i grups, els concerts dels quals tenen cabuda a la sala.

 

Un aparador de música contemporània

La principal missió del BMC és la de la presentació col·lectiva i coordinada de la música hongaresa contemporània. La nova seu es va inaugurar el 2013 i compta amb una sala de concerts de 300 places –l’Opus Jazz Club, que programa grans artistes de jazz internacionals i locals–, un centre d’informació musical, una biblioteca, i el segell discogràfic BMC Records, amb més de 260 llançaments clàssics, contemporanis i jazzístics.

Els concerts –l’Opus programa entre 4 o 5 actuacions en directe a la setmana–, conferències, tallers, tallers, cursos i residencies d’artistes clàssics, contemporanis i de jazz constitueixen aproximadament la meitat dels 700 esdeveniments anuals del BMC. Cada any, part de la programació es dedica a la vívida escena del jazz europeu, amb una vuitantena de concerts.

 

'Catalan Sounds' a Budapest

21 de febrer
Inhumankind
Pablo Selnik: flauta i veu
Àlex Reviriego: baix

22 de febrer
Eva Fernandez Trio
Eva Fernandez: saxo i veu
Josep Munar: guitarra
Enric Fuster: bateria

Lloc: Opus Jazz Club
Budapest Music Center (BMC)
H-1093 Budapest, Mátyás u.8.

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"