Institut Ramon LLull

Marta Orriols participa en la quinzena edició del Hay Festival de Cartagena de Indias.

Literatura.  30/01/2020

Els dies 30 de gener i 2 de febrer se celebra el XVè Hay Festival de Cartagena de Indias (Colòmbia), un certamen amb 14 anys de vida que ha esdevingut un dels esdeveniments literaris més importants del món hispà. Marta Orriols, amb el suport del Llull, Meritxell Martí i Àlex Nogués, formaran part del programa d’enguany.  




Hay Festival de Cartagena té com a objectiu la difusió de la literatura a nivell local i internacional per promoure el diàleg i l'intercanvi cultural, l'educació i el desenvolupament. És un dels esdeveniments literaris internacionals més rellevants d’Amèrica Llatina i ha esdevingut una marca de qualitat i de compromís en la difusió de la literatura internacional a través d’una xarxa de festivals, tots ells sota el mateix nom i amb un marcat estil propi, en l’àmbit hispà (Segovia, Querétaro, Arequipa, Medellín i Cartagena de Indias), i en l’àmbit anglosaxó (Gal·les).

En l’edició de 2019 del Hay Festival de Cartagena hi van participar autors com ara Shirin Ebadi, Chimamanda Ngozi Adichie, Mircea Cartarescu, Deirdre McCloskey, Diamela Eltitt, Dale Bredesen, Yoko Tawada, Zadie Smith, Michael Pollan, Leonardo Padura, Laura Restrepo o Pablo Montoya.

L’Institut vol impulsar la presència de la literatura catalana en el mercat llatinoamericà. Després del gran desplegament de l’any passat a la Feria del Libro de Buenos Aires, on Barcelona va ser ciutat convidada, i la presència habitual d’escriptors de literatura catalana a la FIL de Guadalajara (Mèxic), s’inicia ara la col·laboració amb el Hay Festival Cartagena (Colòmbia) que permetrà seguir portant escriptors i il·lustradors de la literatura catalana a tota Llatinoamèrica.

Marta Orriols (Sabadell, 1975), és historiadora de l’art de formació. En el camp de l’escriptura ha estudiat guió cinematogràfic a l’escola de cinema Bande à Part i escriptura creativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Ha col·laborat al digital de cultura Núvol i actualment la podeu llegir al portal de cultura Catorze, on publica cròniques literàries i culturals. Amb el seu primer llibre, Anatomia de les distàncies curtes (Periscopi, 2016), va aconseguir un èxit notable de crítica i públic. La seva darrera obra, Aprendre a parlar amb les plantes, una novel·la delicada escrita des del punt de vista d’una dona que haurà de reconciliar-se amb un món que ja no reconeix, es traduirà a l’alemany, anglès, francès, hebreu, italià, neerlandès, polonès, portuguès, xinès i castellà.

Meritxell Martí és professora i escriptora. Ha publicat més d’una vintena de llibres del qual destaca Paper de diari.

Àlex Nogués és llicenciat en geologia. Ha publicat diversos àlbums il·lustrats entre ells Un milió d’ostres dalt de la muntanya.

Per a veure el programa complet cliqueu aquí

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"