Institut Ramon LLull

La Filature, escenari nacional de Mulhouse, dedica el festival Vagamondes a la creació catalana

Arts.  França, 15/01/2020

En a la seva vuitena edició, aquest festival dedicat a les cultures de la regió mediterrània ofereix, del 14 al 25 de gener del 2020 i en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, un focus en la creació catalana amb nou espectacles que reflecteixen el moment actual de l’escena del país en tota la seva magnitud.




El certamen mostra un ventall de l’art més innovador: les instal·lacions i creacions audiovisuals de Cabosanroque o Señor Serrano; Núria Guiu i Cris Blanco; les danses tradicionals de Sonia Gómez; la celebritat de La Veronal; l’enfadós compromís d' Agnès Mateus i Quim Tarrida; la intimitat circense de Los Galindos; i també la rumba catalana de Perpinyà amb Tato Garcia.

Barcelona, ciutat mediterrània, exerceix un clar lideratge, punt aglutinador de múltiples influències. Des de França, destaquen la força creativa de Catalunya en el seu conjunt, on ha sorgit una nova generació d’artistes que, malgrat la crisi patida el 2008, ha sabut desenvolupar-se i créixer,  reconvertir zones industrials en zones de creació, organitzar festivals internacionals i proposar una estètica singular i única.

El focus català del programa inclou unes propostes "excèntriques, sorprenents, divertides, alegres i poc convencionals", que són alguns dels qualificatius "que caracteritzen aquesta cultura que torna a ser al capdavant de l'escena europea", tal i com defineix Monica Guillouet-Gélys, la directora d'aquest certamen de la regió del nord-est francès.

Durant dues setmanes es podran degustar una quinzena d’espectacles, però també exposicions, pel·lícules, reunions i conferències a La Filature, amb l’afegit que, en aquesta edició, també es parlarà d’una altra ciutat efervescent, situada just davant de Barcelona al final del Mediterrani: Tel Aviv.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"