Institut Ramon LLull

"Massacre" de Lluïsa Cunillé, a la Comédie Française

Escèniques.  08/03/2020

Seleccionada per l’oficina de lectors de la Comédie Française, Tommy Milliot escenifica al Studio-Théâtre de la Comédie Française del 23 de gener al 8 de març una porta tancada Pinteriana d’una de les figures més importants del teatre català contemporani, encara poc coneguda a França. Traduït del català per Laurent Gallardo amb el suport de Maison Antoine Vitez, Centre Internacional de Traducció Teatral.




Segons el director, Massacre (el títol original del qual és Occisió), creat el 2005, és un autèntic thriller. L'escena té lloc en un hotel aïllat, a uns quants quilòmetres d'un poble que sembla estar desert. Dues dones s’hi reuneixen en un moment clau de la seva vida: la primera està a punt de tancar el seu negoci per falta de clients, la segona ha reservat una habitació per a la setmana i té intenció d’estar-hi. Com un ritual, en un ambient de estrany, es reuneixen cada vespre al saló. Les paraules que sempre s’utilitzen revelen gradualment el malestar que hi ha fins a l'arribada inesperada d'un home que trenca el seu equilibri.

Segons el traductor, l’autor desenvolupa una teatralitat de variació i suspens a través d’aquestes dues vides que semblen dubtar entre la inèrcia i l’acció. Aquesta representació fa visible una realitat present en els nostres temps: la immediatesa. La força del teatre de Lluïsa Cunillé rau precisament en la seva capacitat d’imaginar el temps humà en resistència a aquesta nova irrealitat d’acceleració perpètua. Així, a mesura que l’acció avança, la vida quotidiana es torna a carregar de forma estranya i, com en una pel·lícula de David Lynch, ens enfonsem subreptíticament cap a un thriller on res és el que sembla. A Massacre predomina una atmosfera d’estranys inquietuds que desorienta constantment la interpretació i amplifica, gràcies a un joc subtil de variacions, un clima canviant que progressivament es dirigeix cap a una situació de ruptura.

Del dijous 23/01/20 al diumenge 08/03/20

Comédie Française

Studio-Théâtre

Galerie du Carrousel du Louvre

99 rue de Rivoli

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"