Institut Ramon LLull

El Llull organitza unes Jornades sobre fraseologia i oralitat a Polònia

Llengua.  04/12/2019

El Centre d’Estudis Catalans de la Universitat Adam Mickiewicz de Poznan (Polònia) acull, entre els dies 5 i 6 de desembre, les xerrades de Maria Conca (Universitat de València), Vicent Salvador (Universitat Jaume I), Elena Sánchez (Universitat d’Alacant) i Xavier Pascual (Universitat Adam Mickiewicz de Poznan).




La Universitat Adam Mickiewicz de Poznan (Polònia) va inaugurar el mes d’abril un Centre d’Estudis Catalans, que pretén promocionar i consolidar la recerca en estudis catalans a aquest centre i també a la resta d’universitats de Polònia que ofereixen docència de llengua i cultura catalanes.

En aquest marc d’activitat, entre els dies 5 i 6 de desembre s’organitzen les Jornades sobre fraseologia i oralitat, que compten amb la participació de Maria Conca (Universitat de València), Vicent Salvador (Universitat Jaume I), Elena Sánchez (Universitat d’Alacant) i Xavier Pascual (Universitat Adam Mickiewicz de Poznan).

El Centre d’Estudis Catalans es va crear a través l’Institut Ramon Llull i ha estat possible gràcies a l’aportació del Govern balear al consorci. Els actes inaugurals van comptar amb la presència de la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, i amb activitats com la representació teatral de La plaça del diamant i la jornada ‘Grans escriptores en llengua catalana del segle XX.

 

Càtedres i centre de recerca d’estudis catalans a l’exterior

Les càtedres i els centres de recerca d’estudis catalans a l’exterior són l’instrument per formalitzar i fer visible la col·laboració a llarg termini entre les universitats i les institucions catalanes, amb uns objectius amplis en docència, recerca i transferència de coneixements, alhora que permeten aprofundir en l’estudi i la recerca d’una matèria relacionada amb els estudis catalans en sentit ampli, des d’un punt de vista innovador i interdisciplinari.

L'Institut Ramon Llull promou els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l'exterior amb les quals subscriu acords per a la implantació o la consolidació d'estudis catalans i dóna suport a les universitats, el professorat i els estudiants per mitjà de diversos programes i línies d'ajuts. Més de 150 universitats a tot el món imparteixen docència de català i en concret, a Polònia, a més de la UAM de Poznan, també ho fan les següents universitats: Uniwersytet Jagielloński (Cracòvia), Uniwersytet Wrocławski (Breslau) i la Universitat de Varsòvia.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"