Institut Ramon LLull

La literatura catalana, convidada al Correntes d’Escritas, un dels festivals literaris més importants de Portugal

Literatura.  22/01/2020

L’Institut Ramon Llull coordinarà la participació catalana en el festival, que celebrarà la seva 21a edició entre el 15 i el 23 de febrer del 2020. 




Correntes d'Escritas és un festival literari fundat l’any 2000 a Póvoa de Varzim, amb motiu del centenari de la mort de José Maria Eça de Queiroz, nascut a la població. Des de llavors, ha anat guanyant protagonisme any rere any, fins a esdevenir un dels festivals literaris més populars del país. Per ell han passat autors com Mia Couto, Ana Luísa Amaral, Luis Sepúlveda, Rui Zink, Lídia Jorge o Manuel Rui, entre d’altres. 

Històricament centrat en la literatura portuguesa i en la castellana, el festival ha decidit en aquesta edició del 2020 fer un pas més enllà i programar un focus centrat en la literatura catalana. Els autors catalans que participaran en aquesta edició són: Najat El Hachmi, Marta Orriols i Tina VallésMelcior Comes. També viatjarà a Portugal una adaptació de l’exposició La literatura catalana al món, de Julià Guillamon, que es va mostrar a la Feria del Libro de Buenos Aires 2019, amb un afegit sobre la relació de la literatura catalana amb Portugal. L'acte d'inauguració serà el dia 18 de febrer

"Un poble que llegeix és un poble lluminós", com afirmava Luís Diamantino, un dels responsables de l'esdeveniment, en aquesta entrevista. En referència a la col·laboració amb Barcelona i amb l’Institut Ramon Llull, asegura que "volem estrènyer encara més aquests llaços, obrir nous camins i fer que la literatura catalana sigui protagonista d’aquesta trobada. És motiu d’orgull estar relacionats amb Barcelona, un gran punt irradiador de cultura".

L’objectiu de l’Institut Ramon Llull és fomentar la literatura catalana entre el públic portuguès, amb l'objectiu d’incrementar les traduccions d’obres a aquesta llengua. El mes de gener de 2020 es farà una roda de premsa al Llull amb tots els detalls del programa.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"