Institut Ramon LLull

David Espinosa du a terme una classe magistral a diverses universitats espanyoles

Arts.  20/11/2019

L’intèrpret impartirà el col·loqui “Conferència espectacular” a les universitats de Granada, Salamanca i Santiago de Compostel·la. Es tracta d’una particular “classe magistral” sobre les arts escèniques interdisciplinàries, combinant la paraula amb la manipulació d’objectes, l’acció coreogràfica i el teatre d’ombres.




“Conferència espectacular” és una conversa que pretén explicar un recorregut audiovisual per la història del teatre no convencional a Catalunya i la resta d’Europa, a través de les vivències de l’artista escènic David Espinosa. Es tracta d’un espectacle divulgatiu on s’explica què són les noves escenes i què ha possibilitat l’aparició dels formats teatrals més innovadors. Des de l’arribada de l’electricitat al teatre, fins a l’era digital; des d’Adolphe Appia i Adrià Gual, a Carles Santos o la Fura dels Baus; sense oblidar els artistes que han marcat d’alguna o altra manera aquesta trajectòria: Pina Bausch, Tadeusz Kantor, Joan Brossa, Rodrigo Garcia, Els Joglars, Wim Vandekeybus, Mal Pelo, La Zaranda, Peter Brook, Needcompany, entre d’altres.

David Espinosa (Elche, 1976) és llicenciat en interpretació a l’E.S.A.D. València el 1998. Ha estudiat Dansa Contemporània, Improvisació, CI i Capoeira a València, Brussel·les i Barcelona. Intèrpret en diferents companyies de dansa i teatre: Alex Rigola, Sergi Faustin   o, Mal Pelo, The Malqueridas, Osmosis cie. (França), Lapsus-Alexis Eupierre, Sonia Gómez / General Elèctrica, Paul Weibel, Carles Alberola, entre d’altres. El 2006 va crear amb Àfrica Navarro “El Local Espacio de Creacion”, una estructura privada amb seu a Barcelona per desenvolupar els seus propis projectes creatius.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"