Institut Ramon LLull

Nova edició de la Conferència anual anglo-catalana a Bangor

Llengua.  Regne Unit, 01/11/2019

Aquesta setmana se celebra la conferència anual anglo-catalana a la ciutat estatunidenca, situada a l’Estat de Maine. Professors de la #XarxaLlull participaran, de l’1 al 3 de novembre, en el col·loqui a través de xerrades dirigides al públic anglosaxó.  




L'Associació Anglo-Catalana (ACS) existeix per promoure la consciència i l'estima de la cultura catalana a Gran Bretanya i Irlanda i per fomentar les relacions culturals amb les comunitats de parla catalana. La societat serveix de fòrum professional per als implicats en la docència i la investigació en estudis catalans, es dóna igual importància al paper de reunir parlants de tots els territoris del domini lingüístic i persones interessades en la llengua, la història i la cultura catalanes.

L’objectiu principal de les activitats és la conferència anual, celebrada sense interrupcions des de la fundació de la societat. Aquestes reunions generalment es coorganitzen amb acadèmics universitaris i tenen lloc en campus de diferents indrets de la Gran Bretanya i d’Irlanda. També es celebren xerrades a l’Eton College i a l’Institut d’Estudis Germànics i Romanços de Londres.

Els programes cobreixen una àmplia diversitat de temes (lingüístics, històrics, literaris, sociològics, musicals, etc.) relacionats amb tots els àmbits on es parla català, inclosos València, les Illes Balears i la Catalunya Nord.  Des del 1999, s’inclou la conferència anual del Memorial Joan Gili, en honor d’un dels membres fundadors de la societat, president de la vida honorífica fins a la seva mort el maig del 1998. També se celebra la vida i l’obra d’un altre membre inspirador de l’ACS en el "RIMAT "(Lectures en memòria d'Arthur Terry), una activitat de caràcter més lúdic.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"