Institut Ramon LLull

Rossy de Palma i Sívia Pérez Cruz seran protagonistes a la 26a edició de l’Oslo World

Arts.  Oslo, 29/10/2019

L’Institut Ramon Llull impulsa la participació d’artistes catalano-balears al festival Oslo World 2019 amb l’objectiu de fomentar i difondre la creació de la música catalana i balear als Països Nòrdics. El Festival es centra en importar música a la capital Noruega i, també, en exportar les seves creacions locals al món. La mostra se celebrarà entre el 29 d’octubre i el 3 de novembre, amb una programació que girarà entorn el tema “Utopia”. Rossy de Palma i Sílvia Pérez Cruz compartiran cartell amb altres artistes de gran prestigi amb una inauguració única. 




Oslo World és reconegut per ser un dels festivals de músiques del món amb més prestigi internacional, caracteritzat per la visió global de l’escena actual, però, marcant una especial atenció a la música d’Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Orient Mitjà. Es va fundar l’any 1994 i amb el pas dels anys ha anat evolucionant fins a convertir-se en Oslo World, comptant amb un estil musical heterogeni –des de música tradicional fins a noves tendències d’arreu del món.

La programació del certamen ofereix un cartell de concerts amb artistes de gran prestigi, acompanyat d’un acurat programa de conferències, exposicions, workshops i debats al voltant del tema escollit en cada edició, que és el fil conductor del programa artístic i les conferències que es duen a terme. El festival compta amb la presència d’activistes i veus polítiques i, també, convida a dissenyadors, artistes, arquitectes, ballarins i actors, d’aquesta manera la mescla cultural fa que el programa sigui molt més enriquidor. Durant l’any, Oslo World, també és responsable de diversos esdeveniments culturals, així com activitats de gira, seminaris i concerts durant tot l’any.

El concert inaugural del festival serà el 29 d’octubre al Folktheatre i consistirà en un concert únic de veus femenines referents de la cançó actual i amb prestigi internacional; Sílvia Pérez Cruz, Mon Laferte, Natacha Atlas, Hindi Zahra, Inna Modja i Liniker. El repertori serà seleccionat i comissariat per Rossy de Palma al voltant de les cançons anomenades “Utopian Lullabies”.

Programa i artistes

Rossy de Palma, la curator d’aquest festival, ha seleccionat el repertori del concert aprofundint en les diferents fonts musicals de les cantants. El repertori es construeix a partir del descobriment de les cançons: concerts inoblidables, recomanacions d’amics, serveis de streaming, etc. Un programa centrat al voltant de les comunitats i les cançons que coneixem a través de terceres persones, en aquest cas especialment, les relacions entre les dones: mares, germanes, mainaderes, àvies, etc. Totes les cançons tenen un nexe comú: la temàtica de la “Utopia”.

La cantant catalana Sílvia Pérez Cruz, oferirà un concert recital el dia 30 d’octubre a la sala Rikkscenen, amb un programa que girarà al voltant del Musical storytelling. Pérez Cruz és coneguda tant en cercles de jazz, fado com flamenc, i amb els anys s’ha convertit en una narradora musical. La seva carrera en solitari va començar als 27 anys, composant les seves pròpies cançons i desenvolupant un estil molt personal. Canta principalment en castellà, català i portuguès i ha col·laborat amb artistes com Joan Manuel Serrat, Jorge Drexler, Natalia Lafourcade, Gino Paoli, Javier Colina, Hamilton de Holanda, Rocío Molina o Toquinho, entre molts altres. Ha gravat cinc àlbums, dos d'ells premiats amb el premi Golden Album.

Per a més informació del programa teniu l'enllaç aquí

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"