Institut Ramon LLull

Celia Rico serà la directora convidada de la dotzena edició del Catalan Film Festival de la Universitat de Massachusetts

Arts.  Estats Units, 28/10/2019

El festival ofereix una panoràmica de la cinematografia catalana actual i convida cada any un director a presentar la seva obra. En aquesta edició, que se celebra del 28 d'octubre a l'1 de novembre, es tracta de la cineasta Celia Rico, que presentarà ‘Viaje al cuarto de una madre’ a la Universitat de Massachusetts Amherst.




La dotzena edició del Catalan Film Festival de la Universitat de Massachusetts – Amherst porta per títol ‘Retorns’, un focus temàtic que explora totes les formes i maneres de (re)tornar. En aquest sentit, el certamen mostrarà com els cineastes i/o els seus personatges tornen a les seves arrels, ja sigui com a migrants o com a aventurers del seu propi passat genealògic, sense oblidar la manera com podem tornar a d’altres estats de ser.

Enguany, la directora convidada és Celia Rico, que hi presentarà ‘Viaje al cuarto de una madre’. Leonor (Anna Castillo) vol marxar de casa, però no s’atreveix a dir-ho a la seva mare, Estrella (Lola Dueñas); la mare, al seu torn, no vol que marxi, però tampoc no és capaç de retenir-la al costat. Mare i filla hauran d’afrontar aquesta nova etapa quan el seu món en comú trontolla.

El director convidat també assitirà a Harvard a fer-hi una masterclass i un screening. La pel·lícula –una co-producció entre Espanya i França amb la participació d’Amorós Producciones, Arcadia Motion Pictures, Canal Sur Televiión, Noodles Production, Pecado Films, Sisifo Films AIE i TVE–  és protagonitzada per Lola Dueñas, Anna Castillo i Pedro Casablanc. 

 

Els títols de la programació 2019 són:

28-10. Les distàncies (Distances), dir. Elena Trapé

29-10. Terra ferma (Anchor and Hope), dir. Carlos Marqués-Marcet

30-10. Viaje al cuarto de una madre (Journey to a Mother’s Room), dir. Celia Rico - Introduction and Q&A with the director

31-10. Masterclass with filmmaker Celia Rico.

1-11. Els últims dies (The Last Days), dir. Àlex & David Pastor

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"