Institut Ramon LLull

La Universitat de Bangor ofereix un taller de dansa contemporània a Catalunya

Llengua.  Bangor, 23/10/2019

La Universitat de Bangor (Gal·les, Regne Unit) ofereix assignatures d’estudis catalans als seus plans lectius, especialment pel que fa a qüestions culturals relacionades amb el cinema, la ciutat de Barcelona i les arts escèniques contemporànies. Concretament, aquesta tardor s’oferirà als estudiants de l’Escola de Llengües, Literatures i Lingüística de la universitat el mòdul “Culture and the Body”, per mitjà del qual els estudiants tindran l’oportunitat de relacionar-se amb pensadors clau d’àmbits dels estudis culturals i de la teoria crítica.




Aquest mòdul serà impartit per la Dra. Eva Bru-Domínguez, professora titular d’estudis Catalans i Hispànics al departament de Modern Languages and Cultures de la Universitat de Bangor. La seva recerca se centra en la representació del cos i la sexualitat en la cultura visual i la performance catalana. És autora del llibre Beyond Containment. Corporeality in Mercè Rodoreda’s literature (2013), el manuscrit del qual va ser guardonat amb el prestigiós Premi Fundació Mercè Rodoreda (Institut d’Estudis Catalans, 2012). Ha publicat sobre el cinema català i sobre performers catalans.

En aquest sentit, tenint en compte que els estudiants treballen un text filosòfic/teòric sobre un tema i després fan una anàlisi sobre una imatge o performance, l’Institut Ramon Llull es proposa de contribuir amb l’organització d’una jornada dedicada a la dansa contemporània catalana amb l’objectiu d’oferir eines per al coneixement i l’anàlisi als estudiants.

Es qüestionarà el cos com una entitat "natural" o merament biològica, per mitjà d’oposicions binàries tradicionals (ment/cos, natura/cultura, masculí/femení, animal/humà). Per tant, els estudiants es dedicaran a desplegar la teoria com a forma de desarticular i enriquir les seves lectures de pràctiques artístiques i literàries pròpies, per tal d’escatir què significa el cos en la cultura. Treballaran autors com Frantz Fanon, Michel Foucault, Rosi Braidotti, Marcel·lí Antúnez, Judith Butler o Yasumasa Morimura.

D’una banda, Toni Jodar i Beatriu Daniel oferiran l’espectacle Explica dansa, una conferència-espectacle especialitzat en dansa per a la formació i creació de públics, entesa com a performance pedagògica.

D’altra banda, s’oferirà l’espectacle Solo on Bach & Glenn, interpretat per Mireia de Querol i dirigit per Albert Quesada. Es tracta d’una anàlisi minuciosa de la famosa interpretació de les Variacions Goldberg de Bach que va dur a terme Glenn Gould, basat en instruccions escrites, íntimament relacionades amb el so del piano i les paraules del pianista. El músic grava les variacions, s’equivoca i ho torna a intentar, ens parla de la seva manera d’entendre la interpretació i la música.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"