Institut Ramon LLull

Una delegació catalana participa a la trobada de Fresh Circus al Festival du cirque actual a Auch, França

Arts.  França, 22/10/2019

L’objectiu del viatge és ampliar els coneixements a l’entorn de les arts del circ i generar una xarxa de relacions estables entre el món de la creació i la gestió i comunicació cultural a Catalunya.

Esfera Circ és una de les mesures incloses en el Pla d’Impuls del Circ.




En el marc del Pla d’Impuls del Circ, que es presentarà properament i que desenvolupen el Departament de Cultura –a través de la Direcció General de Creació, Atenció Ciutadana i Biblioteques i l’Institut Català de les Empreses Culturals– amb la col·laboració de l’Associació de Professionals del Circ i de l’Institut Ramon Llull i la complicitat de sis entitats del sector, La Central del Circ organitza Esfera Circ, un projecte a tres anys vista amb l’objectiu d’aprofundir en la reflexió sobre el circ contemporani, així com d’incrementar el coneixement del circ català entre diferents agents culturals i d’aprofundir en els vincles entre professionals catalans i estrangers.

La primera acció d’Esfera Circ –una de les onze mesures del Pla d’Impuls del Circ– consisteix en la participació de 6 programadors, periodistes i representants institucionals catalans al #5 Fresh Circus, una trobada sectorial que se celebra en el marc del Festival du cirque actuel a Auch, França, entre el 22 i el 23 d’octubre.

Fresh Circus és l’esdeveniment anual més important que organitza Circostrada, la xarxa europea de circ i arts de carrer, i vol oferir als professionals de les arts del circ la oportunitat de trobar-se i d’intercanviar idees entre més de 400 col·legues europeus i internacionals.

En aquesta primera activitat d’Esfera Circ, els delegats catalans que viatgen a Auch tindran l’oportunitat de participar en les sessions i accions previstes en el marc de la trobada de Fresh Circus, però també s’ha organitzat un programa específic d’activitats, visites a espais de circ i accions formatives que els permetran reforçar els coneixements a l’entorn de les arts del circ i ampliar la seva xarxa de contactes internacionals. Els vuit participants catalans a Esfera Circ també mantindran reunions amb agents internacionals del sector desplaçats a Auch amb motiu del Festival du cirque actual. Finalment, la missió també inclou l’assistència a diversos espectacles programats en el marc d’aquest certamen, reconegut internacionalment com una cita ineludible per als professionals i els aficionats al les arts del circ.

Entre els participants catalans a Esfera Circ 2019 hi ha representants de l’Institut de Cultura de Barcelona, del Departament de Cultura i de l’Ajuntament de Martorell, així com dos periodistes especialitzats. Alhora, el grup anirà acompanyat de diversos professionals de La Central del Circ.

Objectius d’Esfera Circ

Esfera Circ pretén, en els propers tres anys, impulsar el coneixement sobre les arts del circ per facilitar-ne l’accés al circuit de les arts escèniques de Catalunya i generar una xarxa de relacions estables entre el món de la recerca i la creació i el món de la gestió i la comunicació cultural. 

Amb aquesta missió a Auch, Esfera Circ facilitarà la reflexió sobre els imaginaris i les estètiques del circ en contextos culturals i històrics diferents; donarà a conèixer als professionals, programadors i comunicadors catalans espais de creació, exhibició, investigació i producció de circ i fomentarà el contacte amb professionals de les arts del circ d’arreu del món i explorarà les relacions amb les audiències en el marc de festivals i esdeveniments de circ internacionals.

Pla d’Impuls del Circ

Esfera Circ és una de les mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2021 que impulsa el Departament de Cultura, en col·laboració amb l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), el suport de l’Institut Ramon Llull i el Festival Grec i la complicitat del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, l’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak. El Pla, amb una vigència de tres anys, té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica de Catalunya i més enllà de les nostres fronteres.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"