Institut Ramon LLull

L'Institut Ramon Llull impulsa la primera Trobada de Programadors Internacionals en el marc del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat

Literatura.  Sant Cugat del Vallès, 17/10/2019

El Llull ha convidat quatre programadors de certàmens internacionals poètics a la 19a edició del certamen, que té lloc entre els dies 9 d’octubre i 9 de novembre del 2019, amb l'objectiu de fomentar la projecció internacional de la poesia catalana. Els quatre programadors són Maithé Vallès-Bled (França), Lily Michaelides (Xipre), Dejan Matic (Sèrbia) i Feline Streekstra (Països Baixos).




El Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat viurà en aquesta edició la primera Trobada de Programadors Internacionals, impulsada per l'Institut Ramon Llull. Enguany, en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Sant Cugat, el Llull ha convidat quatre programadors amb l'objectiu que coneguin de primera mà les últimes tendències en poesia catalana contemporània i valorin la possibilitat de convidar poetes del nostre àmbit lingüístic als respectius festivals que organitzen i coordinen.

Els quatre programadors escollits en aquesta edició són Maithé Vallès-Bled, directora del Voix Vives de la Méditerranée (Sete, França); Lily Michaelides, directora del Festival for Young Poets, @ the First Step (Xipre); Dejan Matic, director del Treci Trg Festival (Sèrbia); i Feline Streekstra, directora Rotterdam Poetry Festival (Paisos Baixos). Tots quatre seran a Catalunya del 17 al 20 d'octubre, i, entre d’altres, podran gaudir de la poesia de Marta Pessarrodona, Mireia Calafell, Narcís Comadira, Jaume Coll, Martí Sales, Pol Guasch o Dolors Miquel.

En edicions anteriors, el Llull ha convidat programadors com Thomas Wohlfahrt, director del Festival de Poesia de Berlín (2010); Bas Kwakman, director del Festival Internacional de Poesia de Rotterdam (2011); Claudio Pozzani, director del Festival Internacional de Poesia de Gènova (2012); Serdar Çelik, director de l'Istambul Poetry Festival (2017); Siphindile Hlongwa, directora de l’Africa Poetry Festival de Durban (2018); Jairo Guzmán, director del Festival Internacional de Poesía de Medellín (2018); i Annie Rutherford, coordinadora del programa de l'StAnza Poetry Festival (2018), que se celebra a Escòcia. En aquestes ocasions, van ser convidats al Festival de Poesia de Barcelona.

 

Marta Pessarrodona i Narcís Comadira, poetes homenatjats

La 19a edició del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat compta amb una cinquantena d’activitats a la programació. D'entre tots els actes, cal destacar la jornada inaugural (15 d’octubre), que es farà ressò de la commemoració dels vuitanta anys de la Retirada amb l’espectacle ideat per Jordi Bosch Poesia ‘Exili 1939’; la Nit de poesia, dirigida per l'escriptor Jordi Lara i que explorarà la vessant “salvadora” de la poesia en un espectacle, Amants i estalvis, que comptarà amb la participació d’artistes com el cantant de trap Lildami i la Cobla Mediterrània; i els homenatges a la poeta, traductora i assagista Marta Pessarrodona, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2019, i al poeta i artista Narcís Comadira

D'entre les novetats d'aquesta edició, cal subratllar els "Duets poètics", que posaran en diàleg poetes de llengua catalana amb d’altres d’arreu de la península Ibèrica; o la sessió "Poetes Joves", dedicada als autors novells que acaben de publicar el seu primer poemari o han rebut el seu primer premi.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"