Institut Ramon LLull

En marxa una nova edició del Congrés de l’Associació Francesa de Catalanistes a la Universitat Ais-Marsella

Llengua.  França, 10/10/2019

L’Association Française des Catalanistes (AFC) i el Centre Aixois d’Études Romanes (CAER-EA 854) de la Universitat AIX-MARSEILLE UNIVERSITÉ (AMU) organitzen el col·loqui internacional "Les Pays Catalans et la Provence: regards croisés / Països Catalans i Provença: mirades creudades / Países catalans e Provença: agaits crosats" que se celebra entre el 10 i el 12 d’octubre de 2019 a la Maison de la Recherche d’Aix-Marseille Université, a Ais de Provença (29, avenue Robert Schuman).




El congrés té com a objectiu principal l’estudi i la difusió de les relacions intel·lectuals, culturals i lingüístiques entre els Països Catalans i Provença, al llarg de tota la seva història. Partint d’un programa amb intervencions de diferents professionals del sector i, mitjançant una perspectiva interdisciplinària, es tractarà de mesclar diversos enfocaments de la història comparada de la literatura, de la llengua, de la cultura i de l’estudi de l’organització política i social d’aquests territoris.

Els participants d’aquest col·loqui són especialistes de diferents àmbits de les lletres –lingüística, ciències del llenguatge, literatura i arts, història, estudis polítics, etc–, essent tots ells procedents de Centres de Recerca de diverses universitats franceses i, també, de la resta d'Europa.

Aquest congrés permetrà el treball conjunt en un mateix projecte, amb l'objectiu de presentar resultats dels darrers treballs de recerca en els camps ja estudiats prèviament i, així, publicar un llibre amb els resultats finals d’aquesta manifestació científica internacional. Les llengües amb què es comunicaran els diferents professionals seran el francès, el català i el provençal/occità i, eventualment, les llengües de les àrees geogràfiques que cobreix el Centre Aixois d’Etudes Romanes.

Podeu consultar tots els detalls del programa aquí:

https://catalanprovence.sciencesconf.org/resource/page/id/4

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"