Institut Ramon LLull

Residència a FABER sobre polítiques de diversitat

Coneixement.  Olot, 08/10/2019

Del 21 d’octubre al 22 de novembre de 2019 tindrà lloc a Faber Olot una residència sobre polítiques migratòries i polítiques de diversitat.




En un món globalitzat i globalitzador les preguntes que ens fem sobre les polítiques que han de descriure o gestionar els fluxos de persones són cada vegada més nombroses. Els conflictes polítics, els canvis socials i econòmics, els acords comercials i diplomàtics tenen com a conseqüència migracions, de vegades voluntàries, de vegades forçades. Situacions com les del Brexit, el mur de Trump o les rutes migratòries del nord d’Àfrica són només tres exemples de la diversitat de situacions a què ens enfrontem de manera habitual.

Els països han d’afrontar situacions que els qüestionen, que friccionen amb el seu status quo. Hi ha canvis demogràfics, noves religions, piràmides d’edat que modifiquen la seva forma, noves creences i oportunitats econòmiques i de treball. Problemes i oportunitats que no són nous, no en va fa segles que es busquen noves terres i nous pobles. Avui la informació de què disposem és ingent.

El coneixement, també, però cal ordenar-lo. Volem debatre entre tots els reptes que afronten els governs, les institucions i els ciutadans que han de conviure amb aquests canvis.

Els residents són Belén Fernández Suárez, Yamam Al-Zubaidi, Charo Reyes, Nina Carlsson, Andrés Muñoz Cárcamo, Josef Horňáček, Meera Kachroo, Sophie Gonick, Huey-Min Chuang, Swagata Basu, Irene García Losquiño, Macarena Dehnhardt, Nabin Kumar Chhetri, Ahmad Alhaj
José R. Delannoy, Maddie Kurchik, Isabela Costa, Kasimma Chinelo Okani, Alma Karla Sandoval.

Més informació al web de FABER.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"