Institut Ramon LLull

Eva Baltasar farà una gira per Itàlia per presentar ‘Permagel’

Literatura.  Itàlia, 12/10/2019

L'obra ‘Permagel’, el debut de la poeta Eva Baltasar en narrativa publicat per Club Editor, segueix fent camí per diversos països on ha aparegut traduït recentment. Del 12 al 23 d'octubre, l'autora catalana presentarà i parlarà del llibre en diferents indrets de la geografia italiana: Roma, Torí, Gènova, Milà, Rovereto i Venècia.




Eva Baltasar comença aquest 12 d'octubre una gira de presentació de 'Permagel' per Itàlia que la portarà a les ciutats de Roma, Torí, Gènova, Milà, Rovereto i Venècia. La novel·la, publicada originalment en català per Club Editor, ha estat aclamada per públic i crítica, rebent diversos guardons com el Premi Llibreter 2018 i essent una de les més traduïdes i de més èxit enllà de les fronteres catalanes, com demostren les recents gires de presentació per Espanya i diversos països de Sud-Amèrica.

Permagel és aquella part de la terra que no es desglaça mai i és la membrana que revesteix l’heroïna d’aquest llibre. Escrita en primera persona, la novel·la de Baltasar ens presenta una història contundent i íntima d’una dona en etapa de formació, amb una protagonista que es protegeix de l'exterior, percep la superficialitat en tot el que l'envolta i fuig d'un entorn que res té a veure amb la seva manera d'entendre la vida. Tota la novel·la s’enfoca des de i cap a l’univers femení, jugant a un pols entre l'hedonisme i la mort amb pinzellades d’humor negre. El potent lirisme de l'autora s'empra amb força i intel·ligència, amb un llenguatge descarnat, directe i alhora honest. Permagel és la primera part d’una trilogia que es completarà amb Boulder i Mamut.

La barcelonina Eva Baltasar (1978) ha posat els peus a la narrativa amb la seva novel·la ‘Permagel’, després d’una prolífica dècada als braços de la poesia, quan el 2008 va publicar Laia, llibre que va guanyar el Premi Miquel de Palol. Entre els anys 2009 i 2017 va publicar nou poemaris més, tots premiats. Va estudiar Pedagogia a la UB i ha estat col·laboradora habitual en mitjans de comunicació i en revistes científiques i culturals com ara Temps d'Educació (2000-2006) o Seminari Iduna (2000-2003).

 

Gira d’Eva Baltasar per Itàlia

Roma, InQuiete festival. Dissabte 12 d'octubre
18:30h. Presentació a l'InQuiete Festival (Palco Biblioteca Mameli, via del pigneto 22) amb la participació de Paola Soriga i la traducció al català d'Amaranta Sbardella.

Torí. Divendres 18 d'octubre
18:30h. Presentació del llibre al Nora Book&coffee amb la participació de Manuela Barban (Crack Magazine) i Francesca Puopolo (Arcigay Torino), i amb la traducció al català d'Amaranta Sbardella. Després de la presentació hi haurà un refrigeri a la mateixa llibreria.

Gènova. Dissabte 19 d'octubre
17:00h. Presentació del llibre al Bookpride festival (Sala Liguria), amb la participació de Silvia Neonato i la traducció al català d'Amaranta Sbardella.

Milà. Diumenge 20 d'octubre
18:30h. Presentació del llibre a la Libreria Antigone, amb la participació de Laura Pezzino i la traducció al català d'Amaranta Sbardella.

Rovereto. Dilluns 21d'octubre
19h. Presentació del llibre a la Libreria Arcadia, amb la participació de Silvia Turato i la traducció a l'espanyol de Carolina Calle Casanova.

Venècia. Dimarts 22 d'octubre
20h. Presentació del llibre a la Libreria Marco Polo, amb la participació d'Elena Stancanelli i la traducció al català de Paula Marques Hernandez.

Milà. Dimecres 23 d'octubre
17:15h. Entrevista al Fahrenheit for National broadcasting (Rai radio3), amb la traducció a l'espanyol de Carolina Calle Casanova.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"