Institut Ramon LLull

El BFI London Film Festival 2019 programa 6 pel·lícules catalanes

Arts.  Londres, 02/10/2019

El viatge de la Marta (Staff Only) de Neus Ballús, La hija de un ladrón de Belén Funes, Leap of Faith d’Alexandre O Philippe, el curtmetratge Suc de síndria d’Irene Moray, Red avispa d’Olivier Assayas i el documental O que arde d’Oliver Laxe, entre les obres que formaran part de la 63a edició del certamen, que enguany se celebra del 2 al 13 d'octubre.




El BFI London Film Festival és un dels festivals de cinema amb més reputació del Regne Unit, i enguany celebra la 63a edició del 2 al 13 d’octubre de 2019. Amb motiu del certamen, l’organització convida els directors d’algunes de les obres seleccionades a assistir a les projeccions i presentar els films al públic general i professional. En aquesta edició, la programació compta amb 6 pel·lícules de producció catalana.

Programada en la secció "Deabte" es podrà veure El viatge de la Marta (Staff Only), la segona pel·lícula de Neus Ballús després de l'aclamada La plaga, un debut que va ser un èxit fulgurant de públic i crítica, guanyadora de més de 20 premis en diversos festivals internacionals de prestigi. Compta amb l'actuació de Sergi López i és una producció d'El Kinògraf, Ikiru Films, Televisió de Catalunya i Les Films Hatari.

La secció "Journey" projectarà La hija de un ladrón (A Thief’s Daughter), de Belén Funes, que compta amb el duel interpretatiu protagonitzat per Eduard i Greta Fernàndez, pare i filla a la vida real, amb el flamant guardó de millor actriu del darrer festival de Sant Sebastià per a ella. És una producció d’Oberón Cinematográfica i BTEAM Prods.

Leap of Faith, d’Alexandre O Philippe es podrà veure a la secció "Thrill" i és una producció de Screen Division, Exhibit A Pictures i Milkhaus. A la secció "Debate" també es podrà veure Red avispa, d’Olivier Assayas, una producció de Nostromo Pictures, Scopo Pictures, CG Cinéma, RT Features.

En el terreny del curtmetratge i encabit en la secció "Love", el BFI London Festival programa una de les obres que més repercussió ha tingut en el curs de festivals i projeccions en concursos, Suc de síndria (Watermelon Juice), dirigit per Irene Moray –que serà al festival– i que compta amb les interpretacions d'Elena Martín i Max Grosse. És una producció de Distinto Films.

En darrer lloc, cal destacar la producció O que arde (Fire Will Come), d’Oliver Laxe, un film impulsat pel Màster en Documental de Creació que formarà part de l’strand "Dare".

 

La presència del cinema català al BFI London Festival

En l’edició de 2013 es van programar quatre films catalans al festival: La por, Grand Piano, La plaga i Història de la meva mort. En l’edició de 2014 es van presentar els films 10.000 Km, Sobre la Marxa i El niño. L’edició de l’any 2015 es va seleccionar el llargmetratge El cadáver de Anna Fritz i el curtmetratge Interior, Família.

L'edició de l’any 2016 va comptar amb la presència d’Albert Serra per presentar la seva pel·lícula La mort de Lluis XIV i de Carles Torras, director de Callback. A banda, es van programar també Neruda de Pablo Larrain (en competició);  (self)exhibitions de Florencia Aliberti; El hombre de las mil caras; Alberto Rodríguez; Timecode de Juanjo Giménez; Zipi and Zape y la isla del capitán d’Oskar Santos.

El 2017, va comptar amb la multi premiada Estiu 1993, de Carla Simón, candidata per representar Espanya als Òscars com a millor pel·lícula de parla no anglesa,  Abracadabra de Pablo Berger i el curtmetratge Santa Ana de César Pesquera.

Finalment, el 2018 el festival va programar Petra, de Jaime Rosales (que comptà amb la presència del director); Míriam miente, de Natalia Cabral i Oriol Estrada, que també comptà amb la presència del director; Viaje al cuarto de una madre, de Celia Rico (amb la presència de la directora) i, finalment, Teatro de guerra, de Lola Arias. La presentació de films catalans ha comptat amb la participació de l’Institut Ramon Llull en les sis darreres edicions.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"