Institut Ramon LLull

Teresa Solana participa en dos esdeveniments al Festival Internacional d’Autors de Toronto

Literatura.  Canadà, 03/11/2019

El certamen, que és la celebració de paraules i idees més gran i de més durada del Canadà, connecta escriptors i lectors curiosos de tot tipus. L'autora catalana de novel·la negra n'és una de les convidades de l'actual edició.




Teresa Solana (1962) va néixer a Barcelona, ​​on ha viscut la major part de la seva vida. Abans de ser escriptora, va ser traductora literària professional i durant set anys va dirigir «La casa dels traductors», una institució dedicada a promoure la traducció. És una de les veus més consolidades de la novel·la negra catalana contemporània, amb una obra que ha estat traduïda a l'anglès, el francès, l'alemany, l'esperanto, l'italià i el castellà.

Va publicar el seu primer llibre, Un delicte no tan perfecte, l'any 2006. Escriu en català i les seves novel·les, plenes d’ironia i humor, han estat guanyadores de diversos premis i han tingut recorregut internacional. També ha escrit llibres infantils, essent el seu darrer treball en aquest camp, El primer assassí prehistòric en sèrie i altres històries, publicat en anglès el 2018 per Bitter Lemon Press amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

Europa en gira: lectura i recepció

Diumenge, 27 d’octubre de 2019 - 19:00

Lectura: 40a Edició del Festival | Festivals | Esdeveniments Gratuïts

Lakeside Terrace, Harbourfront Centre, 235 Queens Quay West, Toronto

Per segon any consecutiu, el Festival ens ofereix l'oportunitat d’escoltar obres reconegudes i, també, recitades en directe en els idiomes en què van ser escrits originalment. Enguany, s'inclouen textos de Catalunya, Estònia, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Portugal, Eslovènia i d'Espanya.

Aquest esdeveniment es presenta conjuntament amb els Instituts Nacionals de Cultura de la Unió Europea i es disposaran traduccions en anglès per escrit. Les lectures aniran tot just després d’una recepció amb invitació, en un acte a càrrec de Laetitia Delemarre. No és necessària una identificació oficial per assistir a l’acte.

Els autors destacats inclouen: 

Kai Aareleid (Burning Cities),

Esad Babačić (Every Child is Beautiful When Born),

Helena Janeczek (The Girl with the Leica),

Frido Mann,

Wilfried N’Sondé (Concrete Flowers),

Inês Pedrosa (Still I Miss You),

Rein Raud (The Death of a Perfect Sentence),

Teodor Reljić (Two),

Teresa Solana (The First Prehistoric Serial Killer),

Benedek Totth (Dead Heat),

and Gabriela Ybarra (The Dinner Guest).

 

Conversa entre Thomas King, Un-Su Kim, Sora-Kim Russell i Teresa Solana

Dilluns, 28 d’octubre de 2019 - 19:30

Signatura de llibres, discussió del grup, preguntes i respostes: 40a edició del festival | Festivals

Lakeside Terrace, Harbourfront Centre, 235 Queens Quay West, Toronto

La delinqüència no coneix límits i tampoc aquest grup d'escriptors de crims, que s'ha remuntat fins al top 10 de les llistes de best-seller dels seus respectius països, al mateix temps que han guanyat diversos premis els darrers anys. L'acte comptarà amb la presència de tres autors –Thomas King, Un-Su Kim, Sora-Kim Russell i Teresa Solana– que ens parlaran de com es teixeixen els relats tan interessants en els seus darrers llibres.

Thomas King (Matter of Malice) és un escriptor reconegut amb l'Ordre del Canadà; Un-Su Kim (The Plotters) és guanyador del premi de novel·la més prestigiós de Corea, Munhakdongne, i arriba al certamen presentat per Sora-Kim Russell (The Plotters), una de les principals traductores actuals del coreà a l'anglès; i Teresa Solana (The First Prehistoric Serial Killer), és una autora catalana i finalista del premi Edgar Allan Poe.

Els tres parlaran de com es teixeixen històries tan fascinants, moderats per Deborah Dundas, en un acte acollit per Emily Saso.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"