Institut Ramon LLull

MiRRA, un intercanvi musical entre el jazz de Catalunya, Illes Balears i Illa de França

Música.  França, 25/09/2019

El projecte “MiRRA. Échange musical entre la Catalogne, les Baléares et l’Île-de-France” neix amb la intenció de posar en contacte col·lectius de músics catalans i balears amb músics de la regió parisenca a través d’un seguit de concerts organitzats als diferents territoris. L’associació MiRR organitza els dies 25 i 26 de setembre de 2019 concerts de jazz a les sales Bal Blomet i Sunside Club de París amb els artistes catalanobalears següents: Chicuelo & Marco Mezquida, Irene Reig i Pere Navarro Quintet. A l’octubre, Benjamin Sanz oferirà diversos concerts a Catalunya, València i les Illes Balears. El programa és una idea original de Collectif MiRR & Danger Hill amb el suport de l’Institut Ramon Llull, l’Institut d’Estudis Baleàrics i la Drac Île-de-France.




L’associació MiRR reuneix artistes de diferents sensibilitats musicals (jazz, música experimental, electrònica, contemporània o d’arrel africana) i promociona la creació de diferents grups musicals a través de l’organització d’esdeveniments, l’activació de xarxes institucionals, el desenvolupament de col·laboracions amb d’altres col·lectius artístics i la recerca de llocs de creació.

Arran de la seva participació a Fira B de Mallorca el 2018, el col·lectiu ha desenvolupat el projecte “MiRRA. Échange musical entre la Catalogne, les Baléares et l’Île-de-France”, un programa artístic de jazz. Pel que fa a la presència de formacions catalanes i balears en territori francès, la programació és la següent:

25 de setembre. Concert de Chicuelo i Marco Mezquida al Bal Blomet (33 rue Blomet, París).

El menorquí Marco Mezquida s’ha convertit en un dels músics més valorats i sol·licitats del panorama jazzístic, tal com demostra la seva intensa activitat concertística, discogràfica i creativa al costat de molts dels millors músics del país. Elogiat per la seva versatilitat i el seu potent magnetisme musical, és un dels artistes més complets i expressius de la seva generació. Juan Gómez ‘Chicuelo’ és un dels guitarristes més rellevants del panorama actual del flamenc i, alhora, un dels compositors més prolífics i interessants de les darreres generacions. En aquesta edició, presenten a la capital francesa el seu nou àlbum No hay dos sin tres acompanyats de Paco de Mode.

26 de setembre. Doble concert d’Irene Reig amb Benjamin Sanz i Damien Varaillon d’una banda i del Quintet Pere Navarro amb Pere Navarro, Ferran Borrell, Joan Solana, David Cortacans i Pep Colls de l’altra, a la sala Sunside Club (60 rue des Lombards, París).

Irene Reig Parisian Trio és la trobada musical de la saxofonista Irene Reig, de Barcelona i el bateria francès Benjamin Sanz. Una fusió on els ritmes i les influències dels dos artistes formen un nou arxipèlag musical amb sons sorprenents i innovadors. Inspirada en totes les branques del jazz, la música d’Irene Reig és una fotografia d’imatges de Barcelona, ​​Amsterdam i Filadèlfia, ciutats on va viure i treballar al llarg de la seva carrer. El seu àlbum Views llançat el 2017 pel segell Discmedi és la representació perfecta. Ha treballat amb Bob Van Gelder, Mark Turner, Ambrose Akinmusire, Joan Chamorro, Pau Casares, Terell Stafford, Scott Hamilton, Perico Sambeat, Peter Bernstei, entre d’altres.

Pere Navarro Quintet Live a Madrid (Fresh Sound Records, 2018) és el segon àlbum com a líder de Pere Navarro, trompetista, compositor, pianista i productor d’Eivissa dedicat al jazz. Després de l’èxit del seu primer disc Perenne (Fresh Sound Records, 2016) el seu treball ha estat presentat en grans escenaris espanyols i europeus com el Festival Internacional de Jazz de Barcelona, ​​Vijazz Penedès, Menorca Jazz, Canarias Jazz i Més, ¡ o el 48 ​​Timer Festival de Copenhaguen. En aquest concert a París, l’acompanyaran Ferran Borrell (guitarra), Joan Solana (piano), Pep Colls (baix) i David Cortacans (bateria).

Els dos concerts formen part del programa de la Semaine des cultures étrangères organitzada pel Forum des Instituts Culturels Étrangers de Paris (FICEP)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"