Institut Ramon LLull

Més de 100 veus femenines de diversos països de la Mediterrània canten per la pau

Música.  Matera, Itàlia , 13/09/2019

El projecte Matera Mater Melodiae, que s’està duent a terme des de 2017 a la ciutat de Matera (Itàlia), Europa i alguns països mediterranis, tanca enguany amb una actuació internacional que porta per títol Peace Women Singing i reuneix més de 100 veus femenines. Coincidint amb “Matera Capitale de la cultura europea” es mostrarà el resultat del projecte amb unes actuacions els dies 13, 14 i 15 de setembre al centre històric de la ciutat. Amb el suport de l’Institut Ramon Llull, la programació inclou 13 artistes catalonobalears.




Peace Women Singing / Matera Mater Melodiae és un projecte de cooperació internacional adreçat a cantants i artistes de la Mediterrània, concebut i dirigit per l’artista Caterina Pontrandolfo. L’objectiu del programa és afavorir l'intercanvi, la investigació i la pràctica dels cants tradicionals femenins dels països que formen la conca de l'antic Mare Nostrum. La magrana és el símbol del projecte i vol representar la unitat entre diferents pobles i cultures.

Fundat el 2017, el projecte va reconstruir un important llenç de les cançons de Matera, potenciant als seus cantants i convertint la ciutat en una gran mare-bressol del cant: la recuperació de cançons per a infants, cançons d’amor, i d’altres que formaven part de la cultura viva de la regió de Basilicata.

2019, l’any del viatge per la Mediterrània

L’edició 2019 del projecte inclou diverses fases de treball que han tingut lloc a Barcelona, Creta, Sahel, Cabília, i ara, es completa amb una última parada a Matera.

En aquestes actuacions del 13 al 15 de setembre hi participaran 31 artistes, provinents de les regions de Catalunya, Balears, Cabília i Creta, que s’uniran a una quarantena de dones artistes de Basilicata i altres regions del sud d’Itàlia. Totes elles interpretaran cançons ancestrals de la seva pròpia tradició per Matera Mater Melodiae, creant així un gran fusió de veus a favor de la pau i la cultura mediterrània.

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull, per part catalana i balear actuaran: Rosa Zaragoza, Cristina Franch, Alexia Escassi, Gina Bofill, Anna Girbau, Anita Ianniello, Mariona Sagarra, Rusó Sala, Gabriela Ahumada, Xantal Carbonell, Anna Ferrer, Carolina Garcia (ballarina), i Àurea Garcia.

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull, la programació inclou 13 artistes catalonobalears.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"