Institut Ramon LLull

Cinc produccions catalanes i una retrospectiva d'Albert Serra al festival T-Mobile New Horizons de Polònia

Cinema.  Breslau, Polònia, 01/08/2019

Del 25 de juliol al 4 d’agost té lloc a la ciutat polonesa de Breslau la 19a edició del festival T-Mobile New Horizons, un esdeveniment cultural que presenta les propostes del cinema artístic més independent. Amb el suport del Llull, el certamen dedica una retrospectiva a Albert Serra que inclou la projecció de 9 films del director gironí. També hi seran presents cinc produccions catalanes més, que competiran en diverses seccions del festival.




Creat al 2001, el New Horizons IFF va néixer amb la voluntat de donar a conèixer films independents i transgressors, obres que no segueixin les tendències marcades pels cineastes convencionals i que siguin produccions a la recerca de noves formes d’expressió.

La secció “Retrospectives” està dedicada a l’obra de directors reconeguts internacionalment i ja consolidats, com per exemple Pier Paolo Passolini, Federico Fellini o Jean Luc Godard, entre molts d’altres. Enguany, el festival ret homenatge al cineasta català Albert Serra, un dels de més prestigi itnernacional del país, i també al realitzador japonès Shūji Terayama i al director Olivier Assayas. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, la retrospectiva dedicada a Serra presenta la seva obra cinematogràfica i una instal·lació dedicada a la pel·lícula Roi Soleil.

Els films que es projectaran són els següents:

Honor de cavallería (Andergraun Films)

El cant dels ocells (Andergraun Films, Eddie Saeta, Televisió de Catalunya)

Els noms de Crist (Andergraun Films)

El Senyor ha fet en mi meravelles (Andergraun Films)

Història de la meva mort (Andergraun Films)

Cuba libre (Albert Serra)

La mort de Louis XVI (Andergraun Films)

Roi Soleil (Andergraun Films, Rosa Filmes)

Liberté (Andergraun Films, Rosa Filmes, Idéale Audience, Lupa Film)

 

El cinema català es desplega a Breslau

La presència catalana al festival estarà completada amb la projecció de cinc produccions catalanes més. Isaki Lacuesta serà present a dues seccions diferents. Per una banda, a Masters, una selecció de pel·lícules que han estat apreciades tant pel públic com pel jurat als festivals de cinema de Berlín, Toronto i Sant Sebastià, s'ha inclòs Entre dues aigües (La Termita Films, Mallerich Films Paco Poch, Bord Cadre Films, All go movies, Studio Indie Productions, BTEAM Prods), el seu últim film. D’altra banda, La llegenda del temps (Mallerich Films Paco Poch, Jaleo Films, De Palacio Films, Hispanocine PC) es projectarà a Special Screenings.

A la secció Discoveries competirà Els dies que vindran, de Carles Marqués Marcet (Lastor Media, Avalon) i Teatre de guerra de Lola Arias (Gema Films, BWP, Sutor Kolonko, Sake Argentina, SWR/ARTE) i a New Argentinian Cinema degut a la seva coproducció amb el país. A més Bilbao de Bigas Luna estarà a la secció Midnight Madness: Wet Dreams.

 

Albert Serra, trencador d’estàndards

Albert Serra (Banyoles, 1975) és director i productor de cinema, considerat una de les figures més originals del panorama europeu recent. El seu primer film –Crespià, the film not the village (2003)– no es va arribar a estrenar comercialment. Posteriorment, va presentar Honor de cavalleria (Premi Barcelona de Cinema a la millor direcció novell i a la millor pel·lícula en v.o. catalana 2006) i El cant dels ocells (Premi Gaudí a la millor pel·lícula 2009).

El 2009 va ser triat per ser la icona del nou cinema d'avantguarda de la Quinzaine des Réalisateurs del Festival de Canes i tres anys més tard, al 2012 fou un dels artistes seleccionats per participar a la dOCUMENTA 13 de Kassel on va presentar la pel·lícula Els tres porquets. El 2013 va guanyar el Lleopard d'Or al Festival Internacional de Cinema de Locarno gràcies a la pel·lícula Història de la meva mort i l’any 2015 va representar Catalunya a la 56ena edició de la Biennal d’Art de Venècia amb La singularitat, un projecte impulsat per l’Institut Ramon Llull i comissariat per Chus Martínez.

Films internacionals i nacionals, tant emergents com consolidats, tenen cabuda en aquest festival

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"